Inlegzolen uit Beringen krijgen productielijn in de VS

phits rs print

RS Print, de in Beringen gevestigde joint venture tussen Materialise en RS Scan, gaat in het Amerikaanse Detroit van start met de productie van Phits, een functionele inlegzool die hier werd ontwikkeld.

Het gaat snel voor RS Print: opgericht in 2014, voorzichtig de eerste stappen op de markt gezet in 2015 en een stevige groei opgetekend in 2016, zowel in Europa als in de VS. CEO Dennis Vandenbussche licht toe: “De bestellingen verdubbelen zowat elk kwartaal en sinds deze zomer zet de stijging zich nog sterker door in de VS. Lokaal produceren is dus een logische stap, zo kunnen we onze Amerikaanse klanten nog sneller bedienen en tegelijk in België productiecapaciteit vrijmaken. Die is onder meer nodig voor een groot Duits project dat we dit najaar opstarten.”

De techniek die RS Print gebruikt is erg innovatief. Met een app op de smartphone kan een selfscan van de voet worden gemaakt. Hiermee wordt dan de perfecte inlegzool geprint via 3D-technologie. "We moeten wel benadrukken dat ons systeem 'expert driven' is, waarbij de expert de controle houdt over de analyse en het design. De wetenschappelijk onderbouwde technologie is eerder een hulpmiddel."

De nieuwe productie-unit wordt deze week ook in Boston gepresenteerd op de National Convention van de American Orthotists & Prosthetists Association (AOPA).