horlim fietst

Innovatie in toerisme: van Boskar naar Boskar

De Limburgse horecagroep Horlim pakt uit met een nieuw, origineel arrangement. Toeristen kunnen per fiets 3 dagen lang Limburg verkennen, en daarbij overnachten in één van de drie Boskar-hotels in Peer, Pelt en Houthalen. De koffers worden elke dag gratis naar het volgende hotel gebracht.

Horlim is de groep van ondernemers Cihan Alacaoglu en Luc Weynen. Ze baten onder meer de hotels en brasseriëen onder de naam Boskar uit. Na vestigingen in Peer en Pelt, kwam er recent een hotel-restaurant bij in Houthalen (voormalige Bellefleur). Om bezoekers een unieke kijk op Limburg te bieden, hebben Cihan en Luc een originele formule uitgewerkt.

"Het vertrek is voorzien in Peer, waar na een overnachting en een uitgebreid ontbijt, de fietstocht naar Pelt aanvat", vertelt Cihan. "De route passeert onder meer langs het prachtige project 'Fietsen door de bomen' en doet in 40 kilometer ook diverse andere, prachtige stukjes van de Noord-Limburgse natuur aan. De bagage wordt intussen door een Horlim-medewerker met de auto naar de volgende halte, Boskar Pelt, overgebracht. Daar volgt desgewenst een diner, en wederom een heerlijke nachtrust in het hotel. 's Anderendaags, na het ontbijt, volgt de tweede etappe: een fietstocht van zo'n 55 kilometer naar Houthalen. Zelfde scenario: voor de bagage wordt gezorgd terwijl de fietsers genieten van de talloze bezienswaardigheden langs de route.

De Boskar Houthalen is dus de stop voor de laatste overnachting. Na krachten te hebben opgedaan bij het ontbijt, leidt de afsluitende fietstocht terug naar Peer, onder meer via ‘Fietsen door het water’ in Bokrijk. Een prachtige tocht door het bosrijke gebied van Midden-Limburg. “Dit arrangement is een formule waarbij heel wat toeristische highlights kunnen bezocht worden, de fiets voor ontspanning zorgt, én bovendien op culinair vlak alle mogelijkheden biedt. Comfort staat centraal, onder meer door het vervoer van de bagage, de mogelijkheid tot de huur van fietsen en de culinaire opties, zoals een lunchpakket. Ja, we zijn ervan overtuigd dat dit concept zal aanslaan. Ook trouwens voor Limburgers die op een andere manier hun provincie willen leren kennen!"