Nieuws Limburg Inspecteurs Michelin laten Limburg links liggen

Inspecteurs Michelin laten Limburg links liggen

Inspecteurs Michelin laten Limburg links liggen

Geen verrassingen bij de toekenning van de nieuwe Michelinsterren: alle Limburgse restaurants op de lijst behouden hun quotering. Van de 16 nieuwkomers in België en Luxemburg komt er geen enkele uit Limburg, wat toch wel een ontgoocheling is. Het lijkt wel of de inspecteurs het afgelopen jaar alleen in Wallonië en Brussel zijn geweest, want daar werd wel gul met de sterren gesmeten…

De negen Limburgse zaken die al een ster hadden, blijven op dat hoge niveau hangen: Vivendum (Dilsen-Stokkem), Kristalijn (Genk), JER (Hasselt), Ogst (Hasselt), Alter (Tongeren), Innesto (Houthalen-Helchteren), Magis (Tongeren), Mijlpaal (ook in Tongeren) en het vorig jaar toegevoegde Aurum by Gary Kirchens (Sint-Truiden). Ook de 3 tweesterrenzaken blijven op hun positie: Slagmolen (Oudsbergen), Ralf Berendsen (Lanaken) en Cuchara (Lommel).

Verder komen we nog enkele Limburgse toppers tegen in de Bib Gourmand (topmenu aan schappelijke prijs): hernieuwing voor Bienvenue (Maaseik), Magnific (Maasmechelen) en De Gebrande Winning (Sint-Truiden). En daar wel één nieuwkomer: Moonstone (Genk), het zopas volledig herwerkte restaurant in Golfhotel Stiemerheide (foto boven).

Hopen op beterschap voor volgend jaar. De messen worden alvast geslepen in Hoeve De Bies, Otoro, La Botte, Stadt van Luijck, De Kwizien, Modest en nog een handvol andere kanshebbers…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.