Nieuws Limburg Installateur draagt Circet op zijn vest

Installateur draagt Circet op zijn vest

Installateur draagt Circet op zijn vest

Esas Beringen, misschien in Limburg nog gekend onder de naam Groep TSB, gaat voortaan door het leven als Circet. De Benelux-organisatie van de gekende installateur van telecominfrastructuur en smart energy-toepassingen werd eind vorig jaar overgenomen door de Franse multinational Circet en zal nu ook diens naam dragen.

Esas werd in 2017 actief in Beringen na de overname van Groep TSB, het bedrijf dat destijds werd opgericht door de Limburgse ondernemer Ivan Konings. Tot op vandaag is Beringen de logistieke hub van Esas België en is het de uitvalsbasis voor honderden medewerkers die zowel glasvezel- en coaxnetwerken als slimme energievoorzieningen aanleggen en onderhouden.

Eind vorig jaar werd Esas Benelux onderdeel van Circet, de voornaamste Telecom Network Service Provider in Europa. Deze groep, met hoofdkantoor in Parijs, is aanwezig in 12 landen, stelt 10.300 mensen te werk en haalt een jaarlijkse omzet van meer dan 2 miljard euro. Na een inventarisatie van de synergie-mogelijkheden, is nu de fase aangebroken dat alle merknamen in de Benelux, zoals ESAS, Lomitel, NKM, Spitters, Teletronika en TeleZuid verdwijnen en gegroepeerd worden onder de naam Circet.

“Een weldoordachte, strategische keuze die Esas zal helpen om het groeiproces te versnellen”, aldus CEO Bavo De Cock. “In de eerste plaats laat de fusie met Circet toe dat we in de nieuwe groep onze knowhow kunnen delen, innovaties kunnen verwelkomen en op tal van organisatorische en administratieve aspecten enorme stappen voorwaarts kunnen zetten. Door nu ook de naam te uniformiseren, komen we naar buiten als één groot Europees merk, dat krachtdadig en toekomstgericht de klanten van dienst zal zijn.”

De nieuwe naam Circet zal weldra opduiken in alle communicatie van het bedrijf, zoals de correspondentie, de signalisatie op de gebouwen of de logo’s op het voertuigenpark.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diepenbeek
Diepenbeek

Jan Kriekels blaast warm en koud

Jaga in Diepenbeek, wereldwijd vermaard voor ecologische verwarmingsoplossingen, breidt het gamma uit met toestellen die ook kunnen koelen. Lees meer

Hasselt
Hasselt

Meer dan 4% rendement: goed gewerkt!

Eco2050, de coöperatieve vennootschap die werd opgericht door het Limburgse klimaatbedrijf Nuhma, heeft de aandeelhouders een rendement opgeleverd van meer… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.