GenkGreenLogistics_03032021_003 kopie

Internationaal logistieker bouwt centraal nestje uit in Genk

Genk Green Logistics, de vastgoedvennootschap van Group Machiels en Intervest, die een groot deel van het voormalige Ford-terrein opwaardeert tot een moderne logistieke site, heeft de huurovereenkomst met Nippon Express verlengd. De Japanse logistieke dienstverlener wil bovendien -naast de huidige 21.000 m²- nog eens 13.000 m² laten bijbouwen door Genk Green Logistics.

Vorig jaar tekende de Japanse multinational Nippon Express een overeenkomst met Genk Green Logistics voor de huur van meer dan 21.000 m² aan nieuwe accommodatie. Na het eerste jaar is de huurder nog meer overtuigd van het potentieel dat de site heeft, en werd de overeenkomst van 5 jaar nu al verlengd.

Bovendien heeft de dienstverlener een tweede huurcontract gesloten voor een nog te bouwen warehouse van in totaal 13.000 m², inclusief kantoorruimte van circa 600 m². De oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2024 en ook deze huurovereenkomst loopt over meer dan vijf jaar.

Daarmee is het duidelijk dat Nippon Express één van ‘s werelds toonaangevende logistieke bedrijven met meer dan 732 vestigingen wereldwijd, ambitieuze plannen heeft om van Genk een centrale hub in Europa te maken. “Met deze bijkomende overeenkomst onderstrepen wij ons streven om een drijvende kracht te blijven in de verdere ontwikkeling van deze erg interessante economische regio", zegt Michael Kamm, Managing Director van Nippon Express Belgium.

Louis Machiels (Group Machiels) voegt toe: “Genk Green Logistics geeft steeds meer vorm aan de voormalige Ford Genk-site, met nu al meer dan 120.000 m² aan verhuurde oppervlakte van de in totaal voorziene 250.000 m². We zitten dus heel goed op schema om hier een economische draaischijf van logistiek in Europa te realiseren."