labelprinter

Interne specialisatie leidt tot nieuwe drukkerij

Tousek en Porteq, verwante bedrijven uit Hamont-Achel, hebben gezorgd voor de oprichting van een nieuwe activiteit. NeoPrintStudio is een nieuwkomer op de markt van bedrukking op allerlei oppervlakten. "De leverancier van de printmachines heeft ons naar voor geschoven om dit businessmodel op Europees en zelfs wereldvlak te promoten", zegt bestuurder Frank Claes van Tousek.

“We zijn al een tijd geleden gestart met onze producten, zoals poort-openers, laadpalen of camera’s, te personaliseren met een bedrukking”, legt Claes uit. “We hebben daarvoor geïnvesteerd in materialen, zoals een hoogwaardige UV-flatbedprinter, labelprinter en hittedrukpers. Vanuit die specialisatie zijn we door (printerfabrikant) Roland DG aangeduid als pionier op vlak van UV-printing. We hebben van deze activiteiten nu een aparte business gemaakt, met de oprichting van NeoPrintStudio.

Het nieuwe bedrijf gaat u dus ook voor derden alle mogelijke objecten bedrukken. “Dit doen we op quasi alle mogelijke oppervlakten, als hout, metaal, pvc of leder”, stelt zaakvoerder Frank Melkebeke. “Daarnaast printen we ook stickers, labels in alle formaten en drukken we eveneens op textiel. Ons nieuwe bedrijf richt zich zowel op particulieren als professionals die hun naam of logo voor marketingdoeleinden zichtbaar willen maken. De eerste aanvragen gaan heel ruim: van reiskoffers en skimateriaal tot agenda’s en laptops. Soms in grote series, soms maar voor 1 stuk. Afin: onze winkel is open!”