Bart Claes

Inval bij Bart Claes: “Ze willen mijn kop eraf”

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie zijn dinsdag binnengevallen bij horeca-ondernemer Bart Claes in Diepenbeek. Ze willen nagaan of Claes het beroepsverbod schendt dat hij twee jaar geleden kreeg opgelegd. De ondernemer ontkent dat ten stelligste. "Ik sta recht in mijn schoenen. Blijkbaar wil men mijn kop eraf. Ik ben het allemaal beu", reageert hij in Het Belang van Limburg.

De speurders namen dinsdag de gsm en laptop van Bart Claes in beslag, maar hebben hem zelf nog niet verhoord. Naar verluidt wil het parket controleren of het strafrechtelijk opgelegde beroepsverbod wordt nageleefd. "Dit ter bescherming van de economische veiligheid in onze samenleving”, zegt persmagistraat Bruno Coppin.

Bart Claes ontkent dat hij als bestuurder van een vennootschap actief is. "Ik doe al mijn werk vanuit mijn eenmanszaak. Ik ben geen bestuurder meer van een vennootschap en werk voor andere bestuurders. Dat is niet verboden, hé. Ik heb het gevoel dat het gerecht mij blijft zoeken. Als horecaman willen ze dat mijn kop eraf gaat..."

Het onderzoek zal nu moeten uitwijzen of er iets aan de hand is. Wordt vervolgd... (Het hele verhaal is te lezen in Het Belang van Limburg).