Nieuws Limburg Inventief concept voor opwarmen én dresseren

Inventief concept voor opwarmen én dresseren

Inventief concept voor opwarmen én dresseren

Trimalchio uit Hasselt heeft als eerste in België een systeem ontwikkeld waarmee kant-en-klare bereidingen eenvoudig kunnen opgewarmd worden én tegelijk mooi gedresseerd op een bord geserveerd kunnen worden. Daarmee komt zaakvoerder Johan Vanlommel en zijn team tegemoet aan de toegenomen eisen om snel, handig en toch mooi gepresenteerd een warme maaltijd te kunnen opdienen.

In coronatijden hebben we allemaal wel eens geproefd van afhaalmenu’s in bakjes. Sommige gerechten kunnen na het opwarmen mooi op een bord gepresenteerd en afgewerkt worden. Maar vaak gaat het dresseren mis, wat zonde is van de vers bereide kwaliteitsproducten. Een aantal toprestaurants, zoals Hof van Cleve van Peter Goossens, weigeren precies om die reden om afhaalmenu’s aan te bieden.

Johan Vanlommel van Trimalchio uit Hasselt heeft nu een oplossing bedacht. “Food Solution is een bakje waarin we onze verse maaltijden leveren”, vertelt hij. “Het moet op een bord worden gelegd bij het opwarmen in de oven of microgolfoven. Nadien kan je heel voorzichtig de folie verwijderen die als bodem, onderaan de box zit. Zo komen de gerechten netjes op het bord te liggen. En krijg je dus een verse, warme maaltijd, mooi gedresseerd en klaar om te serveren.”

Voor Trimalchio is deze Food Solution een ideale oplossing voor de verdeling van hun maaltijden. “De voeding blijft in deze boxen minstens 10 dagen houdbaar”, aldus nog Vanlommel. “Particuliere klanten die een mooi verzorgd diner op tafel willen toveren, kunnen hier hun voordeel mee doen, maar vooral professionele horeca-klanten zijn er de winnaar mee. Ze moeten namelijk geen extra kok inhuren om een topgerecht in een handomdraai mooi te presenteren. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt en een grote druk op de kosten door de aanhoudende coronaperikelen, is het heel interessant voor de keuken van een brasserie, kantine, school, B&B, verenigingen, vakantieparken, enzovoort. En bovendien is het bakje nog volledig recycleerbaar…”

GeHo/KMe

Reageer op dit bericht

Reacties

Annick R. 2021-12-14 05:25:29

Geweldig handig❣️

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.