Nieuws Limburg Investeren in crisistijd: De Zwaan palmt pastorie in

Investeren in crisistijd: De Zwaan palmt pastorie in

Investeren in crisistijd: De Zwaan palmt pastorie in

De gekende brasserie De Zwaan in Godsheide gooit een extra troef voor de zomer op tafel. De naastgelegen tuin van de pastorie werd gehuurd om er een spectaculaire zomerbar in te richten. “Zo krijgen we er 100 zitplaatsen bij”, zeggen David Jossa en Valerie Vanwingh.

De Zwaan is één van de absolute hotspots in Limburg. David en Valerie verwennen er al vele jaren de klanten met een brasseriekaart van topniveau. Om iets meer volume te creëren en ook onder de geldende coronamaatregelen rendabel te kunnen werken, heeft het koppel fors geïnvesteerd. “We hebben een overeenkomst met de stad Hasselt gemaakt om de tuin van de naastliggende pastorie in te richten als zomerbar”, vertelt David. “Hier ontvangen we buurtbewoners en passanten, zoals fietsers, in een gezellige sfeer. Anderzijds zal deze nieuwe locatie ook dienen om onze reservaties in goede banen te leiden. We hebben vroeger nooit met reservaties gewerkt, maar zijn daar nu wel toe verplicht. Het zomerterras geeft mensen de kans om in alle comfort te wachten op de tweede shift, of om na de eerste shift nog even gezellig na te kaarten.”

De nieuwe zomerbar zal vooral door Valerie worden gerund. “Het concept blijft staan tot september”, vervolledigt David. “Op basis van de belangstelling zullen we opnieuw aan tafel gaan zitten met het stadsbestuur. Misschien kunnen we een heel rustige winterbar uitproberen als volgend concept. In ieder geval zal het met respect voor de omwonenden georganiseerd worden. Maar dat is ver vooruit lopen. Laat ons nu maar eerst van dit nieuwe project een succes maken.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Jaak N. 2021-06-09 06:45:07

ik kom langs, David, zeker weten !!

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.