Investering van 100 miljoen in domein Hengelhoef

Het West-Vlaamse bedrijf Holiday Suites gaat de komende 4 jaar maar liefst 100 miljoen euro investeren in het vakantiedomein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Er komen onder meer 2 residenties met 36 appartementen, een viersterrenhotel met 100 kamers en 800 nieuwe vakantiewoningen. Het investeringsproject werd donderdag voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

hengelhoefHengelhoef is een gekend vakantiepark dat in de hoogdagen 400.000 toeristen per jaar aantrok. In die periode was het domein eigendom van de Christelijke Mutualiteiten. Het park werd echter gekocht door de federale overheid om er asielzoekers in onder te brengen, waarna het verval is ingetreden. Nadat de Groep Oostappen het campinggedeelte kocht, heeft het West-Vlaamse Holiday Suites in 2006 de rest van de site van 30 hectare aangekocht en een masterplan ontwikkeld om het park in ere te herstellen.

De eerste fase hiervan, die een residentie met 36 vakantie-appartementen, buitenzwembad, speeltuin en sportfaciliteiten omvat, is nu helemaal klaar. De bestaande huisjes, 146 in totaal, zijn al helemaal gerenoveerd. In 2017 volgt de oplevering van de tweede residentie en start de bouw van 800 nieuwe vakantiewoningen. Er komen ook een luxehotel met 100 kamers, horecafaciliteiten, een indoor speeltuin en een zakencentrum met vergadermogelijkheden.

“De komende jaren investeren we 100 miljoen euro,” zegt Thomas Lecluse, Business Developer van Holiday Suites. “Tegen 2020 moet het volledig vernieuwde Hengelhoef een feit zijn.” Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, was opgetogen met de plannen: "Limburg is al gekend als voorloper in toeristische ontwikkeling. Met deze investering erbij zal die positie alleen maar versterkt worden. Ook op vlak van de tewerkstelling die hier gecreëerd wordt, verdienen de inspanningen alle lof."