Nieuws Limburg Investering van 5 miljoen in 10.000 waterkokers

Investering van 5 miljoen in 10.000 waterkokers

Investering van 5 miljoen in 10.000 waterkokers

Het internationale chemieconcern Vynova uit Tessenderlo heeft een gloednieuwe stoomketel besteld die wordt aangedreven op waterstof. Het gaat om een investering van 5 miljoen euro, die goed is voor 30 ton stoom per uur. De ketel met een vermogen van 10.000 waterkokers zorgt voor een CO2-reductie van 7.000 ton per jaar, vergelijkbaar met de uitstoot van een dieselauto die 1.000 keer rond de aarde rijdt…

Vynova heeft de hoofdzetel in Tessenderlo (in het vroegere Tessenderlo Chemie) en zal ook daar de nieuwe installatie in gebruik nemen. Het is voor de productie van diverse basischemicaliën voor onder meer de bouw, waterzuivering, de medische wereld, voedingsindustrie en de farma, dat er fors geïnvesteerd wordt in een nieuwe stoominstallatie. De ketel wordt aangedreven op waterstof en zal stoom produceren om onder meer de producten verder te zuiveren.

De stoominstallatie, die wordt gebouwd door Callens uit Waregem, heeft een brandervermogen van meer dan 20 MW en zal 30 ton stoom per uur kunnen produceren, wat zowat 1/3 is van het totale stoomverbruik op de site in Tessenderlo. “Omdat bij de verbranding van waterstof geen CO2 vrijkomt, kunnen we op die manier onze CO2-uitstoot verkleinen met circa 7.000 ton per jaar”, zegt Dimitri Wouters, Site Manager van Vynova Belgium. Het bedrijf zal de installatie begin 2022 in gebruik nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.