Nieuws Limburg Investering van tientallen miljoenen bij Aperam Genk

Investering van tientallen miljoenen bij Aperam Genk

Investering van tientallen miljoenen bij Aperam Genk

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een som van 100 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen bij Aperam. Het geld zal vooral dienen voor de koudwalserij en de gloei- en beitslijn bij Aperam Genk. De paniek was dus voor niks nodig…

Er waren de afgelopen weken enkele twijfels gerezen over de geplande investeringen bij Aperam. Met de aankondiging van een extra krediet ter waarde van 100 miljoen euro is die vrees voorbij. De middelen zullen worden ingezet voor de koudwalserij en voor de gloei- en beitslijn bij Aperam Genk. Er worden bovendien moderniseringen doorgevoerd in de fabrieken van Isbergues (Fr.) en Châtelet (Henegouwen).

“De investeringen in Genk zullen de transformatie vergemakkelijken naar state-of-the art productielijnen met de allernieuwste technologie”, zegt Timoteo Di Maulo, CEO van Aperam. “We zullen hierdoor ons productaanbod kunnen uitbreiden met complexe toepassingen. We zullen sneller en flexibeler kunnen inspelen op de vraag van de markt, en kunnen verbeteren op vlak van efficiëntie, kostenstructuur, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid”, besluit Di Maulo.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.