Nieuws Limburg Ismaël stopt centen in innovatieve start-up

Ismaël stopt centen in innovatieve start-up

Ismaël stopt centen in innovatieve start-up

Gebruikte batterijen uit elektrische voertuigen die worden omgebouwd tot een nieuw batterijsysteem voor energie-opslag bij bedrijven: dat is het businessmodel van start-up Octave. De jonge onderneming mag rekenen op 2 miljoen groeikapitaal, onder meer van U2P Group van de Limburgse ondernemer Ismaël Ben-Al-Lal.

Octave ontwikkelt een circulaire oplossing voor energieopslag door gebruikte batterijen uit elektrische voertuigen om te bouwen tot een kwalitatief en betrouwbaar opslagsysteem. De Brusselse start-up heeft ook een ‘battery cloud’ gemaakt, waarmee relevante data van de batterijcellen worden verzameld en geanalyseerd, zodat het systeem op een intelligente manier kan aangestuurd en onderhouden worden.

“Batterijen zijn de ideale technologie om de grote nood aan flexibiliteit in het energiesysteem in te vullen”, zegt Maxime Snick, CEO van Octave. “In plaats van met schaarse materialen nieuwe batterijen te laten produceren in Oost-Azië, hergebruiken we batterijen uit elektrische voertuigen. Deze batterijen hebben typisch nog 80% bruikbare capaciteit over en kunnen dus perfect een tweede leven krijgen in minder veeleisende toepassingen, zoals het opslaan van hernieuwbare energie of het ondersteunen van het elektriciteitsnet. Wij willen van circulaire batterijen dan ook de standaard maken voor dit type toepassingen.”

Octave is een maand geleden gestart met het ophalen van groeikapitaal. Er werd in totaal 2 miljoen ingezameld bij partijen als SPDG Ventures, de familie Périer-D’Ieteren en de Limburgse U2P Group van Ismaël Ben-al-Lal. Die laatste werd aangereikt via het netwerk van business angels, BAN.

De fondsen zullen ingezet worden om de technologie van Octave verder te ontwikkelen en om zo snel mogelijk op grote schaal te kunnen demonstreren in een operationele omgeving. Op deze manier kunnen kostbare data verzameld worden om de algoritmes verder te optimaliseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.