stijn-bijnens-4-300×300

IT Person of the Year: Mr. Stijn Bijnens!

Tijdens de internationale beurs Cybersec Europe in Brussel is Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, zopas verkozen tot IT Person of the Year 2022. Hij klopt hiermee 9 andere genomineerden en vervoegt de lijst van winnaars als Dominique Leroy, Peter Hinssen, Danielle Jacobs of Jonas Dhaenens.

Het vakplatform Computable.be stelde eerst een lange lijst op met 70 kanshebbers. Daaruit kozen de lezers een shortlist van 10. En van die finalisten werd nu gekozen voor Stijn Bijnens als eindlaureaat. De jury laat weten dat er bij de keuze veel belang werd gehecht aan de internationale uitstraling van Stijn Bijnens en Cegeka, met de sterke groei in Nederland en de recente expansie in Scandinavië. Daarnaast heeft ook het innovatie karakter van het bedrijf en Stijn Bijnens in het bijzonder, en zeker de ambities op vlak van 5G, een grote rol gespeeld in het juryproces.

“Het is met bijzonder veel trots dat ik deze geweldige prijs in ontvangst neem", zegt hij. "Voor IT’er in hart en nieren betekent deze onderscheiding uiteraard véél voor mij. Dit is een persoonlijke prijs, maar dit had ik nooit kunnen realiseren zonder alle mensen rondom mij. In de eerste plaats André Knaepen, de oprichter van Cegeka, en zijn familie, die mij de mogelijkheid bieden om de volgende stappen te zetten in het al schitterende groeiverhaal van Cegeka. Maar uiteraard ook alle – intussen meer dan 5.500 – 'Cegekanen' die er mee voor gezorgd hebben dat we vandaag staan waar we staan.”

En de winnaar gaat verder: “Ik wil van deze gelegenheid ook gebruik maken om al onze klanten, te bedanken, net omdat zij ons hun vertrouwen hebben geschonken. It takes two to tango. Zonder onze klanten geen uitdagende projecten, geen mijlpalen, geen innovatie en vooral: geen successen.”