Italiaanse kookclub voor ondernemers breekt uit

Wat begon als een ludiek tijdverdrijf voor een bescheiden groepje van 12 Limburgse ondernemers, is inmiddels uitgegroeid tot een uniek netwerkconcept met (inter)nationale ambities... Cavalieri in Cucina, zo heet het kookclubje dat in 2012 werd opgericht. “Eén keer per maand komen we samen om onder leiding van een chef-kok, een menu uit de Italiaanse keuken te fabriceren,” vertelt Luc Vannitsen, de stichter. “Het doel is vierledig: opleiding in koken, kennisoverdracht door een gastspreker, ons amuseren en tot slot een zakelijk netwerk uitbouwen.” De deelnemers zijn zelfstandigen, die allemaal in een andere sector actief zijn. “Er is ook een heel divers niveau van kookkunsten: de ene kan amper een ei bakken, terwijl de andere zelf een restaurant zou kunnen openen. Maar dat speelt dus geen rol.”

cavalieriCavalieri in Cucina kende doorheen de jaren zoveel belangstelling dat er intussen 45 ondernemers iedere maand naar de kookles gaan. “Omdat er per sessie maximaal 15 deelnemers mogen zijn, houden we nu al 3 sessies per maand. En die zijn telkens heel snel volzet.” De club krijgt intussen aanvragen van zelfstandigen uit andere provincies. “Daarom willen we in Leuven, de Kempen en Gent een gelijkaardige formule lanceren. Zelfs de Nederlanders lonken,” aldus nog Luc Vannitsen. “We zijn ervan overtuigd dat het concept ook daar zal aanslaan. We zoeken momenteel nog naar de ideale locaties en koks die voor de begeleiding kunnen instaan.”

Cavalieri in Cucina houdt er ook buiten de traditionele kooksessies een drukke agenda op na. “Zo brengen we weldra een eigen kookboek uit, waarin iedere deelnemer een eigen recept voorstelt,” legt Vannitsen uit. “We gaan ook jaarlijks op culinaire-educatieve trip naar Italië en nodigen regelmatig Italiaanse chef-koks uit om in de club een kookworkshop te geven. Kortom, het is intussen flink uit de voegen gebarsten. Maar het blijft wel lekker...!”