Made in Limburg schakelt versnelling lager
Omdat u de komende weken toch languit op een zonovergoten strand vertoeft en van een cocktail nipt in een hippe… Lees meer
Wat begon als een ludiek tijdverdrijf voor een bescheiden groepje van 12 Limburgse ondernemers, is inmiddels uitgegroeid tot een uniek netwerkconcept met (inter)nationale ambities… Cavalieri in Cucina, zo heet het kookclubje dat in 2012 werd opgericht. “Eén keer per maand komen we samen om onder leiding van een chef-kok, een menu uit de Italiaanse keuken te fabriceren,” vertelt Luc Vannitsen, de stichter. “Het doel is vierledig: opleiding in koken, kennisoverdracht door een gastspreker, ons amuseren en tot slot een zakelijk netwerk uitbouwen.” De deelnemers zijn zelfstandigen, die allemaal in een andere sector actief zijn. “Er is ook een heel divers niveau van kookkunsten: de ene kan amper een ei bakken, terwijl de andere zelf een restaurant zou kunnen openen. Maar dat speelt dus geen rol.”
Cavalieri in Cucina kende doorheen de jaren zoveel belangstelling dat er intussen 45 ondernemers iedere maand naar de kookles gaan. “Omdat er per sessie maximaal 15 deelnemers mogen zijn, houden we nu al 3 sessies per maand. En die zijn telkens heel snel volzet.” De club krijgt intussen aanvragen van zelfstandigen uit andere provincies. “Daarom willen we in Leuven, de Kempen en Gent een gelijkaardige formule lanceren. Zelfs de Nederlanders lonken,” aldus nog Luc Vannitsen. “We zijn ervan overtuigd dat het concept ook daar zal aanslaan. We zoeken momenteel nog naar de ideale locaties en koks die voor de begeleiding kunnen instaan.”
Cavalieri in Cucina houdt er ook buiten de traditionele kooksessies een drukke agenda op na. “Zo brengen we weldra een eigen kookboek uit, waarin iedere deelnemer een eigen recept voorstelt,” legt Vannitsen uit. “We gaan ook jaarlijks op culinaire-educatieve trip naar Italië en nodigen regelmatig Italiaanse chef-koks uit om in de club een kookworkshop te geven. Kortom, het is intussen flink uit de voegen gebarsten. Maar het blijft wel lekker…!”
Omdat u de komende weken toch languit op een zonovergoten strand vertoeft en van een cocktail nipt in een hippe… Lees meer
Werk dat blijft liggen en hoge prijzen zijn de hoofdredenen om geen of minder vakantie te nemen, zeggen de Limburgse… Lees meer
Cornet Seating Systems, de vermaarde bouwer van tribunes en podia uit Oudsbergen, mag zo'n 2.000 vierkante meter aan podia leveren… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. “De afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen