Nieuws Limburg Ja, gij… loopt pak Europese subsidies mis!

Ja, gij… loopt pak Europese subsidies mis!

UNIZO High genius genk

Ja, gij… loopt pak Europese subsidies mis!

Europa deelt al jaren selectief subsidies uit aan bedrijven die tegemoet komen aan diverse uitdagingen die vanuit de hogere overheid worden aangemoedigd. Ook Limburgse kmo’s kunnen duizenden euro’s aan ondersteuning krijgen, tenminste als ze zouden weten dat ze hiervoor in aanmerking komen… Het Limburgse provinciebestuur heeft nu samen met Vleva, Unizo Limburg en VKW Limburg een webinar opgezet waarin klaar en duidelijk wordt verteld welke subsidies uw bedrijf kan opstrijken.

Dit jaar treedt er een nieuw raamwerk in voege dat een karrenvracht aan Europese subsidies inhoudt. Nog tot 2027 liggen er meerdere miljarden voor het oprapen binnen de diverse programma’s die Europa weldra in werking zal laten treden.

“Onze kmo’s kunnen niet vroeg genoeg op de hoogte gebracht worden van de nieuwe mogelijkheden die de Europese subsidieprogramma’s bieden”, zegt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg, die samen met gedeputeerde Tom Vandeput en collega Ruben Lemmens van VKW, het voortouw neemt om de Limburgse kmo’s te informeren. “Zo kunnen ze proactief inspelen op de kansen, partners zoeken en projectvoorstellen voorbereiden. Wij willen er alles aan doen dat Limburg ook hier haar rechtmatig aandeel aan subsidies binnenhaalt.”

Tijdens een webinar op donderdag 17 juni om 12u30 worden de belangrijkste mogelijkheden toegelicht rond de subsidies voor innovatie binnen de European Innovation Council. Daarnaast maken de deelnemers kennis met de mogelijkheden binnen Interreg en het Europees Fond voor Regionale Ontwikkeling. Al meer dan 100 bedrijven hebben zich aangemeld voor dit gratis webinar. Wie er nog wil bij zijn, kan zich inschrijven via deze link. Laat maar komen die euro’s!

Reageer op dit bericht

Reacties

Raf V. 2021-06-15 09:13:46

Beste, Is het mogelijk die webinar 4s avonds te bekijken ?

Pierre V. 2021-06-14 21:29:07

De Kleine Zelfstandige komt hoe langer hoe meer in de kou de staan. Subsidies zijn voorbehouden voor de "groten" dankzij lobbywerk zie oa Shimane. Zorg voor lastenverlaging en een behoorlijk pensioen voor de ECHTE Kleine Zelfstandige -zeker niet voor de bijberoeper- Die laatste werkt meestal met een "zware" job met 'n goeie vakbond zodat ze met klagen en zagen extra verlof en verminderde arbeidsuur krijgen die ze extra kunnen benutten om de ECHTE Zelfstandige (meestal in't zwart) te kunnen beconcurreren. Al jaren pleit men voor een erkenning van de Kleine Zelfstandige in Hoofdberoep . Het tegendeel is waar, in mijn branche: Ge moet erkent zijn om alarmen te plaatsen , telkenmale opnieuw alsof ge na uw examen alles vergeten bent , uw geheugen is ok als ge na 5 jaar de nodige centen op tafel gooit. Hetzelfde geldt voor airco, hetzelfde geld voor camerabeveiliging , hetzelfde geld voor plaatsing zonnepanelen, hetzelfde geldt voor't plaatsen vanzonnecollectoren. Grote bedrijven (met subsidies) , plaatsen annonces voor personeel , waarbij ze niemand aannemen, om daarna massaal Polen of Roemenen te importern of de Kleine te wurgen. Stop met die zever van subsidies en zorg voor EERLIJKE concurrentie ipv al dat schijnheilig gedoe. Een goed bedrijf zorgt uit zichzelf voor werkgelegenheid.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.