Iinno-Bedrijfsshoot-20211222-HR-041

Jabba kan omzet verdubbelen door lucratief contract

Het slimme energieplatform van Jabba, ontwikkeld door de Limburgse ondernemers Jef Noelmans en Vincent Beckers (iinno-Benelux) heeft een groot contract getekend waarmee de omzet in één klap kan verdubbelen. Het platform van Jabba gaat immers gebruikt worden door de Britse tak van AlphaESS, een toonaangevende speler in thuisbatterijen.

Jabba was van bij de start, nu 4 jaar geleden, het eerste slimme platform voor de dynamische aansturing van thuisbatterijen in Europa. Die aansturing houdt in dat er met een flexibel energiecontract, elektriciteit verkocht wordt op uren dat de prijs hoog is en dat er in daluren goedkope elektriciteit van het net wordt getankt. Dat levert een enorm financieel voordeel op. Dat beseffen ze erg goed bij AlphaESS Groot-Brittannië, de Britse tak van AlphaESS, één van de grootste producenten van thuisbatterijen in de wereld. Het contract met Jabba werd zopas ondertekend.

“Dit is een belangrijke stap voor ons" zegt Jennifer Claessen van Jabba Energy. "Het zou onze omzet in één klap kunnen verdubbelen. En we versterken onze positie binnen AlphaESS, het merk dat wij via zusterbedrijf Iinno zelf verdelen in de Benelux. De Britse deal wordt een springplank om ook andere markten aan te snijden. Bovendien geeft het ons ook de kans om de ontwikkeling van nieuwe batterijtypes aan te sturen met nog meer mogelijkheden voor energiedelen.”