Nieuws Limburg Jansen Real Estate benadrukt belang van goed beheer

Jansen Real Estate benadrukt belang van goed beheer

Jansen Real Estate benadrukt belang van goed beheer

Jansen Real Estate heeft zich recent versterkt door de samensmelting met vastgoedkantoor Wallter. Daarmee haalt de vastgoedgroep nog meer kennis in huis omtrent bedrijfsvastgoed. “In het huidig economisch klimaat met stijgende rentes en hoge inflatie zijn wij er des te meer om ondernemers en investeerders te begeleiden in hun vastgoedvraagstukken, daarom is expertise meer dan ooit belangrijk”, zegt Jorn Martens, vennoot van Jansen Real Estate.

Sinds het voorjaar van 2022 is Wallter, het voormalige vastgoedkantoor van Johan Tackoen, Theo Vanuytrecht en Lucy Verlinden gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, ondergebracht bij Jansen Real Estate. “We kunnen nu onze jarenlange kennis en ervaring met elkaar delen waardoor je nieuwe inzichten en ideeën krijgt, zegt Lucy Verlinden, nu vastgoedmakelaar Bedrijfsvastgoed bij Jansen Real Estate. “We dragen dezelfde waarden in het vaandel en hebben allebei een focus op klantgerichtheid en volledige ontzorging”, voegt Jorn Martens toe. “Wallter was sterk aanwezig in de Hasseltse binnenstad, wat een mooie aanvulling is voor Jansen Real Estate.”

Rentmeesterschap

In het kader van ontzorging van klanten wil Jansen Real Estate de tak rentmeesterschap verder uitbouwen. “Wij ontzorgen klanten door alle vastgoedzaken tot in de puntjes af te handelen”, zegt Serge Cuppens, ook vastgoedmakelaar Bedrijfsvastgoed bij Jansen Real Estate. “We volgen het dossier op van begin tot eind, zorgen voor de inning van de huurgelden  en nemen indien gewenst ook het volledige beheer van het gebouw voor onze rekening.”

“Door als eerste aanspreekpunt te fungeren, kunnen we snel schakelen”, vult Jorn Martens aan. “We stellen een pakket op maat op voor elke klant. Tot op heden werd er al gewerkt voor de grote vastgoedinvesteerders, maar we zijn er ook voor de kleine investeerder. We kunnen ook mensen ondersteunen die een vastgoedinvestering doen als belegging.”

Stijgende rente en energiekost

Vandaag de dag is het nog crucialer om je investeringen door de juiste mensen te laten beheren. De stijgende rente knaagt aan het rendement maar een vastgoedinvestering is nog steeds de beste manier om de inflatie op te vangen. “De eigen inbreng stijgt weliswaar maar de huurder betaalt nog steeds je krediet af”, vertelt Jorn Martens. “Gezien de steeds complexer wordende regelgeving op gebied van energie, asbest en dergelijke hebben veel (onervaren) investeerders  nood aan ondersteuning. Wij staan klaar om hen te adviseren.”

“We merken ook dat bedrijven het moeilijk krijgen op gebied van liquiditeiten en cashflows door de almaar stijgende energiekost”, zegt Serge Cuppens. “Vaak hebben ze vastgoed in hun patrimonium wat veel van hun liquiditeiten opslorpt. Om hun verder te kunnen focussen op hun core-business begeleiden wij ondernemingen in de verkoop van hun bedrijfsgebouw aan een investeerder waarvan ze het later terug kunnen huren. Het is een win-winsituatie voor zowel de investeerder als het bedrijf dat verder kan groeien.”

 

Jansen Real Estate is een makelaarskantoor gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, residentieel vastgoed en nieuwbouwprojecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.