Nieuws Limburg Japanners betalen 120 miljoen voor Genkse drukkerij

Japanners betalen 120 miljoen voor Genkse drukkerij

Japanners betalen 120 miljoen voor Genkse drukkerij

De Japanse industriële groep Nissha Printing betaalt 120 miljoen euro voor de overname van het Genkse bedrijf AR Metallizing. Dat weet De Tijd. De verkoper is het investeringsfonds HIG Capital, dat eind vorig jaar de zoektocht naar een kandidaat-overnemer was gestart. De beursgenoteerde Japanse groep betaalt 8,2 keer de operationele kasstroom (ebitda) van AR Metallizing (14,6 miljoen euro). Het bedrijf haalt een omzet van 110 miljoen euro, verdeeld over de 3 productievestigingen in Genk, Cassalgrasso (Italië) en Franklin (VS). Er werken zo’n 250 mensen.

AR metallizing LabelAR Metallizing is gespecialiseerd in gemetalliseerd papier dat voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van etiketten in de drank- en voedingsector, maar ook in de sigarettenindustrie. In dat segement is de Genkse groep wereldmarktleider. De glanzende etiketten worden vooral door luxemerken gebruikt. Onlangs verwierf AR Metallizing nog een nieuw octrooi voor een nieuwe soort van glanzend papier voor glossy verpakkingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.