Nieuws Limburg Japanners tuk op champagne uit Heers

Japanners tuk op champagne uit Heers

Japanners tuk op champagne uit Heers

VrankenPaulFrancoisHet champagnehuis Vranken, dat zijn roots heeft in een kasteelhoeve in Heers, heeft het voorbije jaar minder champagne, roséwijn en porto verkocht dan in 2011. Paul-François Vranken (foto) zag de cijfers met 4 procent dalen, nog steeds goed voor een omzet van 326,1 miljoen euro. Het is vooral door de internationale crisis dat consumenten meer naar de goedkoopste flessen grijpen, aldus Vranken. Het bedrijf heeft mede om die reden het eigen aanbod uitgebreid met ook iets goedkopere merken.

Eind vorig jaar werden nog 5 champagnehuizen overgenomen. Nochtans zijn er ook lichtpunten in het mindere jaar. Zo hebben de Japanners, en ook de Amerikanen, veel meer champagne van Vranken-Pommery Monopole gekocht. Daar wil men duidelijk wel nog iets meer betalen voor bubbels met ballen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.