dumon claes jbc

JBC opent winkel in Fortnite

Een primeur in de Belgische retail: JBC is nu ook terug te vinden met een digitaal filiaal en bijhorende challenges in de razend populaire game Fortnite. Ze hebben hiervoor Hasselaar Alexander Dumon ingeschakeld, een expert in esports (waaronder Fortnite).

"Geen aprilgrap", beweert CEO Bart Claes ten stelligste. "Het informeren en inspireren van families, op een laagdrempelige manier, staat bij JBC centraal. Als modemerk voor families weten we dat gamen een deel van de leefwereld van (jonge) kinderen is. Daarom zijn we begin dit jaar, samen met Alexander Dumon, gestart met Game Time, een digitale wegwijzers waarmee we ouders informeren over de digitale gaming-wereld waarin hun kinderen vertoeven. Met onze Fortnite Challenge die nu actief is, nemen we een volgende stap, en richten we ons met het merk JBC tot de jonge gamers zelf."

"Wij zijn fier om als eerste Belgische speler een winkel binnen een populaire game als Fortnite op poten te zetten", aldus nog Bart Claes. "De wereld van families evolueert, en dus evolueert en innoveert JBC mee. Dankzij dit digitaal huzarenstukje zijn we ook in de leefwereld van onze kleinste klanten aanwezig met een unieke beleving.”

De JBC-winkel in Fortnite is gebaseerd op de winkel JBC K'dee in Quartier Bleu in Hasselt. Samen met een team dat gespecialiseerd is in het bouwen van op maat gemaakte werelden in Fortnite, creëerde Alexander Dumon de digitale winkel voor JBC. “Wanneer spelers hier binnengaan, voelen ze meteen ‘dit is JBC’, aldus de ontwikkelaar. "Alles in de winkel is gemaakt met elementen die het spel ons aanbiedt, in totaal zo’n 90.000 onderdelen. Je kunt er geen kleding kopen, maar wel deelnemen aan de JBC Fortnite Challenge: explore (rondlopen in de winkel en daar allerlei kleinere challenges aantreffen), collect (een obstakelparcours om de finale te kunnen bereiken, en win (de finale, waarin V-bucks en cadeaubonnen van JBC kunnen gewonnen worden).

JBC heeft ook een kledingcollectie op de markt gebracht die in het teken staat van gaming.