JBC wordt kwart groter door overname

De modeketen JBC, met hoofdkwartier in Houthalen, neemt zijn sectorgenoot Mayerline over. Daarmee wordt JBC meteen zowat een kwart groter.

JBC koopt via zijn familieholding Claes Retail Group (CRG) 85% van de aandelen van Mayerline. De resterende 15% blijft in handen van de familie Geurts-Meyer. De prijs die JBC daarvoor op tafel legt, is niet bekendgemaakt. Het was de familie Geurts-Meyer die JBC polste voor eventuele interesse.

JBC_3Vandaag is JBC nog de nummer drie in ons land, na C&A en H&M. "Deze overname is een belangrijke stap voor ons," zegt ceo Bart Claes van JBC. "De 44 winkels van Mayerline, die zich richten op damesmode, zijn perfect complementair met de JBC-winkels, die zich eerder toespitsen op betaalbare mode voor jonge gezinnen met kinderen. De twee ketens blijven ook apart bestaan, als twee aparte merken." Patrick Geurts blijft ook aan als topman (ceo) van Mayerline.

Mayerline telt 44 winkels en 15 shops in ons land en stelt meer dan 320 mensen te werk. Het bedrijf draait een omzet van 53,6 miljoen euro. JBC telt 130 winkels in België en Luxemburg en stelt direct en indirect meer dan 1.300 mensen te werk. Het bedrijf is goed voor een omzet van 256 miljoen euro.