eugenie carrez

JCI geeft hamer aan 36-jarige Limburgse

Ze woont in Hasselt en werkt bij Van Havermaet: Eugénie Carrez. Sinds 1 januari is ze officieel de nationale voorzitter van JCI Belgium. In haar beleidsplan heeft ze een aantal ondernemende ideeën van de afdeling JCI Limburg opgenomen om op nationaal vlak te gaan uitrollen.

Hoewel Eugénie afkomstig is van Ronse, woont ze sinds een tijd in Hasselt en werkt ze als Legal Counsel voor advieskantoor Van Havermaet. Daarnaast is ze een engagement aangegaan als kersverse nationale voorzitter van JCI, het internationale netwerk voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge (18-40) ondernemers en ondernemende mensen. Samen met haar bestuursploeg wil ze dit jaar enkele opmerkelijke initiatieven op poten zetten om de diverse JCI-takken met elkaar te verbinden. Zo is het de bedoeling om het succesrecept 'Matched' van JCI Limburg overal in het land te lanceren. Het gaat om een formule waarbij 100 personen op basis van psychologische matching met elkaar aan tafel worden gebracht in sterrenrestaurants, en daar een kwalitatieve ‘business blind date’ houden. Het project leverde JCI Limburg destijds trouwens de trofee op van Beste District in België.

“We willen onze eigen JCI-leden van over het hele land met elkaar verbinden en vanuit die kracht nog straffer uit de hoek komen op internationaal vlak”, aldus Eugénie. “Zoals op het wereldcongres dat dit jaar in november plaatsvindt in Zürich." Eind 2022 zakte de nieuwe voorzitter al af naar Japan om JCI Belgium te vertegenwoordigen op een bijeenkomst van meer dan 100 inkomende voorzitters wereldwijd. “We leerden elkaar kennen in gastgezinnen en op diverse culturele activiteiten, om nu in onze functie een vliegende start te maken. Het is essentieel om elkaars achtergrond en cultuur goed te begrijpen, om zo beter te kunnen samenwerken”, zegt ze daar over.

En ze besluit: “Ik ben zeer vereerd om het vertrouwen te krijgen om onze mooie vereniging een jaar lang te leiden en zal er met mijn bestuur alles aan doen om er een boeiend en ondernemend jaar van te maken.”