jeanbiesmans-2

Jean Biesmans wint Dessersprijs

Jean Biesmans, gedelegeerd bestuurder van Tectum Group, heeft de 18de Ondernemersprijs Herman Dessers in de wacht gesleept. Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Voka Limburg.

Jean Biesmans (60) haalde het gisteravond van de andere genomineerden Jo en Raf Janssen (Jojo Elektronica) en Raf en Steve Van Swartenbrouck (GRL Glasrecycling). Met de 'Ondernemersprijs Herman Dessers' eert Voka Limburg Herman Dessers, de man die bijna 42 jaar directeur van de toenmalige Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg was. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.

Ex-VHB
Tectum Group met hoofdzetel in Genk is sinds vorig jaar de nieuwe naam van het voormalige Group Biesmans, waarvan in in 1981 de eerste steen werd gelegd onder de naam VHB in Hasselt. De groep is specialist in plaatsing en renovatie van (platte) daken (vooral bij bedrijven) en distributie van dakmaterialen. Sleutelmomenten in de geschiedenis waren de overname in 2000 van de (veel grotere) collega Dekkers (Hoboken, Molenbeek en Eke) en de overname in 2007 van Herreman & Lippens in Melle. Vandaag telt de groep ook vestigingen in Polen, Hongarije en Roemenië. Vorig jaar werd een groepsomzet van 45 miljoen euro gehaald, met 265 medewerkers.