Nieuws Limburg Jeffrey plukt topman weg bij VRT

Jeffrey plukt topman weg bij VRT

Jeffrey plukt topman weg bij VRT

Abo Global, het bedrijf uit Beringen dat wordt geleid door Jeffrey Alenus, heeft Bart Jacobs aangetrokken als Group Finance & Administration Director. Een straffe stoot, want Jacobs heeft de afgelopen 22 jaar voorname functies bekleed bij de openbare omroep VRT.

Abo Global is een bedrijvengroep actief in de valorisatie van bijproducten van de staalindustrie. In deze stagnerende sector zet de groep uit Paal-Beringen al jaren -tegen de stroom in- sterke groeicijfers neer. “In een dergelijke groeiscenario loopt de organisatie altijd een beetje achterop”, zegt CEO Jeffrey Alenus. “Om deze situatie te counteren en voorsprong te nemen op de toekomst waren we op zoek naar een witte raaf. We zochten iemand met ervaring in financiën, ERP-systemen, de uitbouw van teams, de ontwikkeling van procedures en de controle ervan.” En die raaf heeft ie gevonden.

“Bart past perfect binnen dit plaatje en wat nog belangrijker is, Bart is een echte teamplayer. Hij beschikt over een hoog EQ en tilt zijn collega’s naar een hoger niveau. Voor Abo is dit even belangrijk als zijn kennis en ervaring, want wij zijn ervan overtuigd dat mensen het verschil maken en beter presteren in een aangename werkomgeving.”

Jacobs is enthousiast over zijn overstap: “Voor mij was het nu of nooit. Ik werk ondertussen 22 jaar bij de VRT in uiteenlopende functies gaande van audit, zakelijke leider van de productie tot Manager Financiën en Aankoop. Bij Abo kom ik terug in een kleiner team terecht, maar dat schrikt me niet af. Ik heb al enkele keren teams vanaf nul opgebouwd. Met de botten in de modder, zo heb ik het graag. Bij de VRT werk ik nu al vele jaren in een context van kostenbesparing en krimp. Bij Abo krijg ik de kans om mee te schrijven aan een ambitieus groeiverhaal. En om het in maritieme termen te zeggen: ik verhuis van een tanker naar een speedboot. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer