Nieuws Limburg Jeneverstokerij Smeets bestaat 90 jaar

Jeneverstokerij Smeets bestaat 90 jaar

Jeneverstokerij Smeets bestaat 90 jaar

Wie Hasselt zegt, zegt jenever, en wie jenever zegt, zegt Smeets. Omdat deze traditierijke stokerij al 90 jaar bestaat, is er zopas een tentoonstelling over het bedrijf geopend. Luc Smeets, kleinzoon van de stichter Gerard Smeets, heeft bovendien een boek samengesteld over de rijke geschiedenis van het Hasseltse monument. “In het boek is er uiteraard aandacht voor de familie Smeets, de evolutie van de producten en de mensen die voor de stokerijk hebben gewerkt,” vertelt de auteur. “De opvallendste constante in mijn research was dat ik niemand ontmoet heb die niet graag bij Smeets gewerkt heeft. Soms waren mijn familieleden nochtans eigenzinnige ondernemers, maar ze vochten ook voor hun personeel. Handel drijven was er de rode draad, voor de rest werd gezorgd.”

Jo Smeets, de laatste familiale zaakvoerder van het bedrijf (dat zoals u hier kunt lezen, inmiddels door Konings in Zonhoven werd verkocht aan de Oost-Vlaamse stokerij Bruggeman) is bijzonder fier op het boek. “Dit is een erkenning voor onze hele familie maar ook voor iedereen die er van dichtbij of iets verder af bij betrokken was. Vooral de authentieke verhalen van de personeelsleden doen me enorm veel plezier. Ons motto was altijd ‘de kerk in het midden houden’. We hebben gevochten voor onze mensen en ik ga er bijzonder prat op dat we, over 90 jaren heen, nooit één dag ons personeel moesten doen stempelen. Tewerkstelling was heilig voor ons.”

Het boek ‘Smeets, drie generaties jeneverstokers in Hasselt’ is verkrijgbaar in de boekhandel en in het Nationaal Jenevermuseum.

DJ/K.Me

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.