14_ROBINS Lennertson

Jeugdvrienden starten eigen schoenenmerk

Robin en Robin zijn allebei 33 jaar en leerden elkaar kennen op de middelbare school in Genk. Ze bleven al die tijd vrienden en starten nu samen het schoenenmerk Lennertson op. "De huidige herenschoenen in heel continentaal Europa zijn veel te braaf voor ons. Voor ons moest het anders, en daarom zijn we zelf verfijnde schoenen met een robuust en ruig kantje gaan maken.”

Robin Carlo Kuijpers en Robin Todde, zo heten de makkers van de kunstschool in Genk. Al 17 jaar werken ze samen creatieve ideeën uit. Zoals nu: een nagelnieuwe onderneming die Lennertson werd gedoopt. "We vonden onze gading niet in de continentale, geklede schoenen", aldus het duo. "Vandaar dat we over het kanaal bij de Britten zijn gaan piepen om inspiratie op te doen. Hun oude, klassieke schoenen, die rond, hoog en robuust zijn, vormden de basis voor onze ontwerpen. Daar hebben we een flinke dosis van onze eigen goesting aan toegevoegd. Ruig en robuust, maar toch elegant."

De ontwerpen van Lennertson worden door een Spaans familiebedrijf gefabriceerd op ambachtelijke wijze. "Hun product stak er qua afwerkingsgraad ver bovenuit, en daarom zijn we met hen in zee gegaan. De Goodyear-welt die zij hanteren, maakt de schoenen duurzaam en eindeloos herstelbaar."

Het duo heeft voorlopig 2 schoenmodellen en een laars klaar, ieder in 2 aparte kleuruitvoeringen. "We werken met online pre-orders, waarbij de productie van start gaat na bestelling. “Zo produceren we alleen in de juiste maten en moeten we geen stock aanleggen", zeggen de Robins. Klanten van het eerste uur krijgen overigens een tof cadeau: een levenslange korting om alle bestellingen...