Nieuws Limburg Jo boort zich weg naar de uitgang: Davy leidt voortaan JNS

Jo boort zich weg naar de uitgang: Davy leidt voortaan JNS

Jo boort zich weg naar de uitgang: Davy leidt voortaan JNS

JNS Betonboringen uit Tessenderlo werd sinds de oprichting door Jo Vanaerdewegh in 2019 al snel bekend in Limburg en ver daarbuiten. Na de toetreding van investeerder Jo Timmers in 2020 en Davy Macquoi als CEO en aandeelhouder in 2022, groeide het bedrijf supersnel. In betonboringen en betonzaagwerken werd JNS de Vlaamse marktleider, maar in de nieuwe activiteit voor afbraakwerken ging het minder vlot. Na alle pro’s en contra’s af te wegen, heeft Jo Vanaerdewegh nu het bedrijf verlaten en neemt Davy Macquoi het roer over bij JNS Betonboringen.

JNS Group was een heuse KMO met 60 medewerkers, actief in betonboring én afbraakwerken. Voorbije zomer werd ondernemer en ingenieur Davy Macquoi aangetrokken als CEO om zich, naast de algemene bedrijfsleiding, meteen toe te leggen op de optimalisatie van de bedrijfswerking. Zo kon stichter Jo Vanaerdewegh zich meer focussen op het operationele.

“Al snel werd echter duidelijk dat, ondanks het harde werk dat werd geleverd op de werf, de nieuwe afdeling voor afbraakwerken niet de vooropgestelde cijfers haalde”, zegt Davy Macquoi. “Ik zag dat de hoge kosten voor machines en afvalverwerking te hard werden onderschat. Doe daar bovenop nog eens de hoge loonindexering van begin dit jaar en je beseft dat er liefst snel en drastisch acties nodig zijn. Meer bepaald: de onmiddellijke stopzetting van de afbraakactiviteiten.”

“We waren er nochtans met veel energie ingevlogen. Maar het was inderdaad de beste optie om zo snel mogelijk een vitesse terug te schakelen”, bekent Jo Vanaerdewegh. “Tegen mijn natuur in, want ik wil altijd vooruit en opgeven staat niet in mijn woordenboek. Maar we moesten realistisch zijn. De keuze om te saneren kwam hard aan, maar het was zeker nodig om de winstgevende activiteiten, namelijk de betonboringen, te vrijwaren.”

En zo focust JNS zich vandaag weer op zijn core business: boren en zagen in beton, en dat met ongeveer de helft van het personeel. Bestuurder Jo Timmers: “Met 30 vakmensen zijn we nog steeds geen kleine KMO. We blijven zoeken naar goeie extra werkkrachten. Boren en zagen is nu eenmaal wat we bij JNS het best kunnen. Soms moet een ondernemer het niet verder zoeken. Zet gewoon in op wat je goed doet!”

Jo Vanaerdewegh koppelt er wel een aantal gevolgen aan vast: “De uitvoering van dergelijke reorganisatie getuigt van moed. Ik heb het voorbije half jaar gezien dat Davy, zowel zakelijk als technisch, als een gek in de boringenstiel gedoken is en van JNS het topbedrijf wil en zal maken dat het verdient te zijn. Ik had ten gevolge van de groei van het bedrijf al veel van mijn taken gedelegeerd aan enkele belangrijke sleutelfiguren binnen de firma. Daarom is voor mij nu de tijd rijp om een stap opzij te zetten. Ik zal niet langer deel uit te maken van de vernieuwde versie van JNS Betonboringen en zal voortaan een nieuwe uitdaging aangaan in het leggen van glasvezelbekabeling. Een nieuwe business waar veel werk in is, en dit bij APK Group. Ik blijf trots op JNS en wens alle JNS-ers veel succes toe!”

Terwijl Timmers en Macquoi besluiten: “Alle succes, Jo!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.