tilkin spc

Jo en Rosy Tilkin verkopen aandelen in Tongers familiebedrijf

Tilkin Powder Coatings, gekend in de wijde omgeving voor het kwalitatief poedercoaten van (voornamelijk) stalen constructies, komt in handen van de bedrijvengroep SPC. Jo en Rosy Tilkin, die samen met hun vader het familiebedrijf uit Tongeren hebben opgericht, blijven operationeel binnen de nieuwe constellatie en investeren mee in de holding boven de overnemer.

"Het was onder impuls van mijn vader Michel dat in 1998 Tikin Powder Coatings operationeel is geworden", vertelt Jo Tilkin, die vandaag samen met zijn zus Rosy het bedrijf aanstuurt. "Ik herinner me nog goed dat ik al lachend zei: 'Nu gaan we 25 jaar onze hart en ziel erin steken, en dan zal het wel goed geweest zijn.'. We zijn nu exact 25 jaar verder, en de uitspraak van toen komt helemaal uit... Met dien verstande dat Rosy en ik zeker niet denken aan uitbollen, maar meer dan ooit, actief blijven bij Tilkin en de overkoepelende groep."

Tilkin Powder Coatings is niet meer te vergelijken met het bedrijf dat een kwarteeuw geleden werd opgericht. "We hebben inderdaad een heel mooi groeiparcours gevolgd en diverse ingrijpende verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd, onder meer in installaties, hallen, digitalisering, enzovoort", vertelt Jo Tilkin, die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor nieuwe projecten, duurzaamheid en digitalisering. Zijn zus Rosy neemt het operationele gedeelte op zich. "Een taakverdeling die spontaan is gegroeid sinds onze vader 17 jaar geleden een stap opzij heeft gezet en meer vanop afstand de bedrijfsvoering is gaan opvolgen. Deze krachtige combinatie is zeker één van de verklaringen voor het succes dat we boeken via de loyaal terugkerende klanten en positieve feedback over onze kwaliteit en transparantie."

Dat Tilkin op de radar is gekomen van SPC-groep is geen toeval. "Zij verzamelen een vijftal bedrijven die met dezelfde zorg voor kwaliteit en klantentevredenheid actief zijn in het natlakken", legt Jo uit. "Onze specialiteit in poedercoaten is dus een mooie aanvulling op hun aanbod. Het is de bedoeling om binnen de SPC-groep een nieuwe bedrijfstak voor poedercoaten uit te bouwen. Ikzelf zal, naast de bedrijfsleiding in Tongeren, de taak opnemen om zowel organisch als door middel van overnames en nieuwe innovatieve projecten, een sterke poot binnen de sector op te zetten in de Benelux."

Zowel Jo als Rosy, en haar zoon Mike Piette (al 3,5 jaar operationeel verantwoordelijke bij Tilkin), investeren mee in de holding boven SPC-groep. "Zo blijft de continuïteit verzekerd en bewaken we van dichtbij de normen en waarden waarop we al die jaren het succes van ons bedrijf gestoeld hebben", aldus nog Jo en Rosy Tilkin. "De structurele samenwerking zien we dan ook niet als een afscheid, maar als het volgende hoofdstuk in ons groeiproces. Met alleen maar voordelen voor alle partijen. We blijven 'baas in eigen huis', zetten de familiale traditie verder, én genieten tegelijk van de specifieke knowhow en schaal van de SPC-groep. Daarnaast kunnen we onze bestaande klanten nog beter servicen door de uitbreiding van het aanbod. We zijn helemaal overtuigd dat zowel intern als extern een mooie periode van verdere groei is aangebroken."