Nieuws Limburg Job = interessant als werkplek goed bereikbaar is

Job = interessant als werkplek goed bereikbaar is

Job = interessant als werkplek goed bereikbaar is

Wil je een kandidaat-werknemer overtuigen om bij jou aan de slag te gaan, dan moet je zeker zorgen dat de werkplek goed bereikbaar is. Bovendien moeten de collega’s samen kunnen eten, zijn er best winkels in de buurt en moet de airco op de juiste temperatuur staan. Dat blijkt uit een enquête van projectontwikkelaar Futurn en Unizo Limburg.

“Het is voor ondernemers bijzonder boeiend om te weten wat werkzoekenden belangrijk vinden in hun werkomgeving”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Zij kunnen hier op inspelen als ze de concurrentie willen voorblijven om vacatures in te vullen, maar ook om hun bestaande medewerkers aan zich te binden.” En dus organiseerden Unizo Limburg en Futurn een bevraging bij zowel ondernemers als jongeren.

“Dé belangrijkste uitdaging is en blijft een goede bereikbaarheid van de werkplek”, zegt Frederik Baert van Futurn. “Dit geldt voor 9 van de 10 jongeren en ondernemers. “Voor jongeren is het daarnaast belangrijk om samen met collega’s te kunnen eten en over stilteruimtes te beschikken. Ze hechten veel belang aan natuurlijke lichtinval en een aantrekkelijke binnentemperatuur.”

Voor ondernemers zijn er iets andere prioriteiten. Daar moet de werkplek vooral in de nabijheid zijn van andere diensten, winkels of bedrijven. “Ze hechten ook wel belang aan het juiste binnenklimaat, veel natuurlijke lichtinval, een goede akoestiek en aan ergonomische en aangepaste meubelen, werkplekken, machines”, aldus nog Frederik Baert. “Worden bovendien gewaardeerd: de nabijheid van een park, ontspanningsmogelijkheden, een restaurant of refter, en kinderopvang op het werk.”

Glijdende werkuren en de mogelijkheid om van thuis te werken, zijn belangrijk voor beide groepen. Jongeren hechten meer belang aan een bedrijfswagen en gratis openbaar vervoer dan Limburgse ondernemers. Ze willen ook het werk kunnen verlaten bij onverwachte familiale problemen, zoals een doktersbezoek. Al die flexibiliteit is goed en wel voor de ondernemers, maar zij geven aan dat het niet altijd mogelijk is om iedereen in en uit te laten lopen wanneer het de werknemers best uitkomt… Om vraag en aanbod af te stemmen, is er dus nog werk aan de winkel!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.