Nieuws Limburg Jobdates helpen Sint-Trudo ziekenhuis met invullen van vacatures

Jobdates helpen Sint-Trudo ziekenhuis met invullen van vacatures

Jobdates helpen Sint-Trudo ziekenhuis met invullen van vacatures

Het is voor werkgevers niet altijd makkelijk om geschikt personeel te vinden. Daarom riep VDAB jobdates in het leven, ontmoetingen tussen werkgevers en potentiële werknemers om hopelijk een geschikte match te vinden. Ook Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden maakte gebruik van jobdates om hun schoonmaakteam uit te breiden. “Deelnemers die het traject goed afronden, krijgen een contract aangeboden en kunnen meteen aan de slag”, zegt Gerry Thoné.

Accountmanagers kunnen vergeleken worden met matchmakers. Ze trachten zowel werkgevers als werknemers tevreden te stellen door een perfecte match te vinden. “VDAB organiseert opleidingen op vraag van werkgevers”, vertelt Gerry Thoné, accountmanager bij VDAB gespecialiseerd in de dienst schoonmaken waaronder dienstencheques en professionele schoonmaak. “We hebben opleidingscentra in Hasselt en Pelt en daarnaast organiseren we ook mobiele opleidingen. We zorgen ervoor dat de opleidingen in de buurt van werkzoekenden gegeven worden en contacteren ook werkgevers in de buurt.”

Jobdates

Op vraag van bedrijven kunnen er jobdates georganiseerd worden. “Het Sint-Trudo ziekenhuis uit Sint-Truiden vond geen geschikte personen meer om het schoonmaakteam te versterken. Samen gingen we op zoek naar een oplossing. We organiseerden een opleiding professioneel schoonmaken in Hasselt die bestond uit een week theorie en twee weken stage. Het voordeel van een jobdate is dat je meteen een belofte kan doen voor een contract. Deelnemers die het traject goed afgerond hadden, kregen een contract aangeboden en konden meteen aan de slag.”

“Vacatures zoals deze zijn niet altijd makkelijk in te vullen. Het is niet altijd mogelijk om het openbaar vervoer te gebruiken door variabele uren en deelnemers moeten de Nederlandse taal goed beheersen omdat het onder andere gaat over omgaan met nucleair afval. Toch hadden we 34 cursisten waaruit we acht nieuwe werkkrachten konden selecteren aan het einde van het proces. Niet gekozen deelnemers werden doorgestuurd naar vacatureconsulenten en -bemiddelaars in de hoop toch een geschikte werkplek te vinden.”

Laagdrempelige communicatie

Accountmanagers proberen kort bij de werkzoekenden te komen. “Ik deed beroep op onze eigen diensten waaronder de sector diensten en intensieve dienstverlening. Ook contacteerde ik de OCMW’s van alle omliggende gemeenten. Sociale media werd gebruikt om een evenementenpagina en vacature aan te maken. Alles op een laagdrempelige manier zodat toekomstige werknemers het zouden begrijpen.”

Welkom bij VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. VDAB is de arbeidsmarktregisseur van Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.