JochimAertsRIDLEY1-2

Jochim Aerts 'Jonge Limburgse ondernemer van het jaar'

Jochim Aerts van de Limburgse fietsenfabrikant Ridley is verkozen tot Limburgse jonge ondernemer van het jaar. Hij mocht de JCI-award in ontvangst nemen uit handen van gouverneur Herman Reynders. Hij haalde het van de drie overige kandidaten: Robin Bruninx (Encon), de gebroeders Joris en Rubin Peumans (Asap) en Bart Van De Sompel (Trius).

De verkiezing van de 'Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar’ is een organisatie van JCI (Junior Chamber International, of Jaycees), een onafhankelijk netwerk van jonge, ondernemende mensen. Dit jaar waren opnieuw 1.000 personen ingeschreven voor de gratis happening. Bij wijze van opwarming mochten Bert Kruismans, stand up comedian en Allerslimste Mens ter wereld, en Bob Verbeeck van het sportmarketingbedrijf Golazo het podium van het Cultureel Centrum in Hasselt onveilig maken.

De onafhankelijke jury koos uiteindelijk voor Jochim Aerts. Hij kreeg meteen een staande ovatie van het publiek in het nokvolle culturele centrum in Hasselt.

Jochim Aerts was duidelijk verrast. “Ik had het wel gehoopt, dat wel. Deze prijs is vooral voor al onze medewerkers, en ook voor mijn familie”, waren de weinige woorden die Jochim wist te vinden. “Ik ben niet zo’n grote spreker”, excuseerde hij zich nog. Hij bewijst alvast dat iemand met 'enkel’ een technisch diploma het tot 'Jonge Ondernemer van het jaar’ kan schoppen.”

Een filmpje van het evenement maandagavond, kunt u hier terugvinden.

Een uitgebreid artikel over het bedrijf Ridley, eerder door Made in Limburg gemaakt in het kader van het project Groeigazellen, kan u hier lezen.