Stockmans-1

Joël Stockmans verlaat Unizo-Limburg

Joël Stockmans, directeur van ondernemersvereniging Unizo-Limburg, is ingegaan op een voorstel van de nationale Unizo-topman Karel Van Eetvelt om van Hasselt naar Brussel te verhuizen. Stockmans krijgt er een plaats in de nieuwe structuur van de nationale werkgeversorganisatie, waar hij samen met 2 andere directeurs vlak onder Van Eetvelt zal opereren. Hij gaat hiermee zowat dezelfde weg op als Mathieu Verjans van het ACV, die onlangs ook de hoogste post in Limburg verliet voor een topfunctie in Brussel.

Joël Stockmans was 14 jaar actief voor de regionale organisatie. Hij begon in 1998 als adviseur en werd snel gepromoveerd tot directeur van de sectorfederatie Bouwunie Limburg. Drie en half jaar geleden werd hij directeur van Unizo-Limburg.

“Uiteraard zien we Joël niet graag vertrekken,” reageert voorzitter Ludo Beulen. "Hij heeft op de drie en half jaar tijd dat hij directeur was veel betekend voor de organisatie. Hij heeft een sterk team rond hem heen gebouwd en duidelijke strategische lijnen uitgezet. Het zal nu aan iemand anders zijn om die lijnen verder uit te zetten."

“Anderzijds zijn we uiteraard ook heel fier en geloven we dat deze overstap goed zal zijn voor de organisatie. Joël zal met zijn ruime ervaring binnen de werking op sectoraal en regionaal niveau een absolute meerwaarde zijn voor het nationale niveau. Bovendien is het positief dat een Limburger één van de drie topfuncties zal opnemen.”

Unizo-Limburg gaat bijgevolg op zoek naar een nieuwe directeur. Zowel interne als externe kandidaten komen voor de functie in aanmerking. Een selectiekantoor werd gevraagd om een profiel op te maken.

Op de foto onderaan: Joël Stockmans met bordje Will Work For... Karel Van Eetvelt, dus!