393828_Bouwbedrijf-Haex_111012_DD_006-300×200

Joeri Haex is dé Vlaamse jonge aannemer

Joeri Haex (34), zaakvoerder van het gelijknamige bouwbedrijf uit Meeuwen-Gruitrode, is de Vlaamse jonge aannemer van het Jaar. Haex won de prijs in de categorie ‘algemene aannemers’. “Wij zijn erg trots op deze onderscheiding,” zegt Joeri Haex. De Vlaamse Confederatie Bouw kent ieder jaar een aantal awards toe aan bouwbedrijven die opvallen in hun deelsector.

“Het is een erkenning voor de inspanningen die wij de jongste jaren hebben gedaan. Wij hebben een paar jaar geleden een serieuze oefening gedaan om een visie, missie en strategie voor ons bedrijf te ontwikkelen. Dat werpt nu zijn vruchten af,” zegt Joeri Haex.

In 2007 nam Joeri Haex de leiding in handen van het bedrijf dat in 1963 door zijn grootvader Jozef Haex werd opgericht. Hij is nu ook enige aandeelhouder. In 2008 werd het dochterbedrijf Frame Products opgericht, waar een innovatief systeem van vloer- en wandpanelen werd ontwikkeld. Sinds Joeri Haex de fakkel overnam, zijn de omzet en het aantal medewerkers bijna verdrievoudigd. Het familieberijf is momenteel goed voor een omzet van bijna 9 miljoen euro en stelt 42 mensen tewerk.

Design & build

Als kmo heeft Haex zich weten toeleggen op het design & build-concept, zodat de klant voor het hele bouwtraject slechts één aanspreekpunt heeft. Haex redeneert daarbij ook vanuit de personen die gebruik maken van het gebouw, en niet vanuit het gebouw zelf. “Het resultaat zijn gebouwen met een hoge gebruiksvriendelijkheid,” zegt Joeri Haex.