130424-Restaurant Steenstraete 01 kopie

Johan en Sofie van Bistro 11 naar Steenstraete

Johan Martens en Sofie Flach hebben met Bistro 11 een hoofdstuk afgesloten, om met volle moed en bezieling te beginnen met restaurant Steenstraete, gevestigd in het pand waar voorheen Blanc by Aytems was gevestigd.

“Het is verrassend vlug gegaan”, zegt Johan. “Op een dag stond Ayt, chef van Blanc by Aytems, in de zaak en wist ons te vertellen dat hij zou uitwijken naar Antwerpen en zijn zaak opnieuw te huur kwam. Wij zaten net in de laatste weken van de vernieuwing van onze huurovereenkomst om te verlengen, waardoor er plots een nieuwe opportuniteit zicht stelde. Wij hebben ze met beide handen gegrepen om onze droom te verwezenlijken. Op 12 april openden wij ons nieuw restaurant Steenstraete.”

Met 50 zitplaatsen en een mooi terras van 24 plaatsen is de nieuwe locatie dubbel zo groot. “We kunnen de mensen ook wat meer ruimte bieden om te zitten. Daarbij kunnen wij nu ook inspelen op de vraag naar communiefeesten, trouwfeesten en familiefeestjes, eventueel zelfs koffietafels. Maar het belangrijkste blijft uiteraard het restaurant. De kaart ligt in het verlengde van de kaart in Bistro 11. We blijven trouw aan onze lokale leveranciers voor de wijnen, en zetten sterk in op streekproducten."

En ook anders dan vroeger: ons terras is ook open om gewoon een kop koffie, wijntje of frisdrank te bestellen”, besluit Johan.