Nieuws Limburg Johan Thijs blijft in top 10 van beste CEO’s ter wereld

Johan Thijs blijft in top 10 van beste CEO’s ter wereld

Johan Thijs blijft in top 10 van beste CEO’s ter wereld

Johan Thijs, de Limburgse topman van KBC, blijft volgens de Harvard Business Review één van de best presterende CEO’s ter wereld. Vorig jaar wist de geboren Genkenaar op te rukken van de 17de naar de 7de stek. Vandaag staat hij nog altijd op de 8ste plaats.

Daarmee laat Thijs bekende CEO’s zoals Carlos Brito (AB InBev, 33), Jamie Dimon (JP Morgan, 22), Robert Iger (Disney, 32) en Satya Nadella (Microsoft, 46) achter zich.
De enige andere Belgen zijn Jef Colruyt (Colruyt) op plaats 95 en Marc Grynberg van Umicore op 79. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door Pablo Isla, topman van de Spaanse kledingketen Inditex (Zara).

Het managementblad houdt bij de quotering niet alleen rekening met de financiële prestaties van het bedrijf, maar bijvoorbeeld ook met het duurzaamheidsbeleid.

Een andere Limburger die traditioneel hoog scoorde in deze lijst is Ronnie Leten, voormalig CEO van Atlas Copco. Hij stond twee jaar geleden nog op stek 3, maar stapte vorig jaar op bij de Zweedse multinational.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.