Nieuws Limburg Stories Johnny en Benny zijn nu de motors van VJB Motors
Limburg

Johnny en Benny zijn nu de motors van VJB Motors

Johnny en Benny Roosen zijn voortaan de nieuwe bestuurders van V.J.B. Motors in Hasselt. Dertig jaar na de oprichting, nemen ze de fakkel van het autobedrijf over van hun ouders Valère en Ria.

Het verhaal van V.J.B. Motors start in 1986. In dat jaar wordt Valère Roosen verdeler van MG Rover in Meeuwen. Op 18 mei 1992 wordt de vennootschap V.J.B. Motors boven de doopvont gehouden en opent de nieuwe zaak de deuren aan de Prins Bisschopssingel in Hasselt. Na het faillissement van MG Rover in 2005 wordt V.J.B. Motors officiële dealer van Mitsubishi & FUSO. Hierdoor ontstaat de noodzaak om de werkplaats en showroom verder uit te breiden. Enkele jaren later, in 2009, wordt ook het Subaru-gamma beschikbaar, waardoor V.J.B. zich verder kan specialiseren in SUV’s en betrouwbare Japanse merken. Vandaag is het garagebedrijf exclusief verdeler van Subaru en FUSO Canter voor de provincie Limburg en de omliggende regio’s.

In 2020 gebeurt opnieuw een uitbreiding van de werkplaats en worden de showroom en receptie volledig onder handen genomen. Tegelijkertijd begint de familie Roosen nog bewuster om te gaan met elektrische mobiliteit en breidt het gamma uit met elektrische scooters, elektrische wagens en elektrische lichte bedrijfswagens. Anno 2022 is V.J.B. Motors tevens officieel verdeler in Limburg van ElectricBrands, een Duits merk dat in de komende jaren tal van boeiende, innovatieve, maar bovenal elektrische producten op de markt zal brengen waaronder de XBUS, een hoogwaardige elektrische design-scooters.

De Subaru Solterra is het nieuwe paradepaardje van het Hasseltse garagebedrijf.

Met veel toewijding hebben Valère en Ria Roosen 30 jaar lang hun garage gerund. Nu is het tijd voor een welverdiend pensioen en geven ze het stuur door aan hun zonen Benny en Johnny. Zij zijn al van jongs af aan nauw betrokken bij V.J.B. Motors en kennen dus het reilen en het zeilen als geen ander. “Deze overdracht brengt voor onze klanten dus geen merkbare veranderingen met zich mee”, aldus de nieuwe bestuurders. “We blijven de persoonlijke service geven die de klanten al dertig jaar van ons gewoon zijn.”

De overdracht van de zaak valt dus samen met de dertigste verjaardag van V.J.B. Motors én met de lancering van de Subaru Solterra, de eerste 100% volledig elektrische SUV van het merk, die vanaf juli leverbaar zal zijn. Om dit alles in de verf te zetten organiseerde de familie Roosen zopas een jubileumfeest voor partners en klanten. Meteen ook het startschot voor de nieuwe generatie om een vliegende start te nemen met hun Subaru…