gor dilano digoo lommel

Jong Lommels bedrijf stoomt door naar 20 miljoen

Digoo IT Distribution, het bedrijf van ondernemer Gor Nazaryan, heeft een opmerkelijke groeispurt doorgemaakt. De bedrijfsruimte werd onlangs verdubbeld, én het pand van de buurman werd aangekocht om volgend jaar nog eens te verdubbelen. De onderneming, die gebruikte laptops en ander IT-materiaal refurbisht en doorverkoopt naar alle uithoeken van Europa, heeft duidelijk de wind in de zeilen.

Gor Nazaryan begon enkele jaren geleden op het zolderkamertje van de ouderlijke woning met een webshop om oude laptops die hij zelf een nieuw leven had gegeven, door te verkopen aan de tweedehandsmarkt. Zijn winkeltje groeide al snel uit tot een 'verborgen parel' in bedrijfseconomisch Limburg: Digoo IT Distribution.

"Onze vestiging in Lommel was door de aanhoudende groei aan uitbreiding toe", vertelt Gor. "We waren genoodzaakt om ons bedrijfsgebouw dubbel zo groot te maken, zowel voor extra stockage als werkruimte voor de mensen die de toestellen upgraden en klaarstomen voor hergebruik." Intussen staan er 30 mensen op de payroll bij Digoo IT Distribution, het merendeel specialisten die volgens strikte procedures alle types van laptops en andere materialen refurbishen.

"We hebben de afgelopen maanden niet alleen fors geïnvesteerd in onze infrastructuur, maar ook in de efficiëntie-verhoging van onze processen en nieuwe innovatieve toepassingen", zegt collega Dilano Guijo Romero. "Zo hebben we een techniek ontwikkeld waarbij we de toetsen op de keyboards volledig blanco maken met een laser, en opnieuw bedrukken in functie van de lettercombinaties die in het land van de klant gebruikelijk zijn. Een unieke service. Nog zo'n voorbeeld van deze value added services is het wegwerken van krassen en het volledig herschilderen van bestaande laptops, zodat ze er zoals nieuw uitzien."

Digoo IT Distribution heeft ook het gamma uitgebreid, onder meer met netwerkapparatuur. "Om deze producten nog meer te gaan aanbieden, hebben we opnieuw extra ruimte nodig. Die zullen we operationeel hebben in 2024 wanneer de verbouwingen zijn afgerond in de gebouwen van bouwbedrijf Puttenaers, onze rechtstreekse buurman die met zijn activiteiten stopt en op welverdiend pensioen gaat. Een unieke kans om onze accommodatie verder uit te breiden", aldus nog Gor Nazaryan.

Tot slot wil het jonge Lommelse bedrijf ook ankerpunten in andere landen op poten zetten. "We hebben nu een kantoor in Nederland en willen ook op andere plaatsen een eigen vertegenwoordiging hebben", legt Dilano Romero uit. "Hoewel we veel mensen in dienst hebben die tal van talen spreken, merken we dat het salesproces duidelijk beter verloopt vanuit eigen vestigingen met mensen uit de regio. Vandaar de keuze om Digoo internationaal op de kaart te gaan zetten."

De omzet van 15 miljoen euro die vandaag wordt geboekt, moet in 2024 stijgen naar 20 miljoen. "We maken ons sterk dat -gezien de gerichte investeringen die we hebben gedaan- het bereiken van dat objectief zeker haalbaar is", besluit Gor Nazaryan.