The Masked Politician

Jong VKW ontmaskert The Masked Politician

De jonge ondernemers van VKW Limburg zijn het beu: politici die geen inhoud brengen, maar vooral bezig zijn met de tegenpartijen af te kraken en goedkope slogans op sociale media te lanceren. Nochtans willen de ondernemers heel graag weten wat nu de échte, inhoudelijke programmapunten zijn waarmee de politici de bedrijfswereld willen ondersteunen. Daarom heeft Jong VKW Limburg een unieke formule bedacht: The Masked Politician. Politici van de diverse partijen zullen onherkenbaar hun individuele standpunten naar voor kunnen brengen, waarna het ondernemend publiek objectief kan oordelen wie nu écht de beste argumenten heeft...

“In ons jongerennetwerk merken wij op dat het geloof in politiek bijzonder klein is en het zelfs onduidelijk is welke partijen welke standpunten uitdragen", steekt Maxime Monard, voorzitter bij Jong VKW van wal. "Daarom vonden we het onze plicht om daar iets aan te doen. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een concept waarin we de politiek voor één keer rond inhoud kunnen laten draaien, en niet om vooroordelen of onderlinge spanningen uit te spelen.

Het antwoord: "Op 7 mei organiseren we The Masked Politician, waarbij elke partij de kans krijgt om een kopstuk af te vaardigen. Voor het publiek zullen deze kandidaten tijdens de eerste helft van het debat onherkenbaar zijn. Ze krijgen allemaal de kans om hun standpunten rond jongeren en ondernemers te verdedigen, en dit zonder dat ze onderbroken worden door andere kandidaten."

Jong VKW Limburg zal op de avond zelf bij het aanwezige publiek peilen naar de populairste antwoorden. Achteraf zal dan duidelijk worden welke politicus en welke partij er achter elke getuigenis schuil gaan. "We zijn razend benieuwd of deze anoniem geformuleerde standpunten de stemintenties van ons publiek kunnen beïnvloeden", aldus nog Maxime Monard.

In het tweede deel, als de maskers afgevallen zijn, kunnen de politici hun meningen verder verdedigen tijdens een debat, in goede banen geleid door niemand minder dan Eric Donckier, voormalig politiek analist van Het Belang van Limburg.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg, is blij met het initiatief van zijn jongerenafdeling. "Het is duidelijk dat de tijd van klassieke politieke debatten achter ons ligt. Onze leden adviseren blijft echter een belangrijke taak voor VKW Limburg. Ik ben daarom blij dat we in de schoot van onze jongerenorganisatie een creatief en toegankelijk alternatief hebben kunnen uitwerken."

Meer info en inschrijvingen via deze link.