Schermafbeelding 2024-02-22 om 15.05.04

Jong Voka laat 6 ondernemers strijden voor het goud

Printcity van Jirky Thys, Digitong van Möbius Franssen of Fruitsnacks van Roel Paesmans: één van deze drie toppers wordt straks verkozen voor De Mijlpaal, een onderscheiding die Jong Voka Limburg uitreikt aan een jong bedrijf dat een bewonderenswaardige mijlpaal heeft bereikt.

Een tweede onderscheiding, die óók tijdens een grootse awardshow op 17 april wordt uitgereikt in Thor Central, is Straf Ondernemerschap. De 3 resterende kanshebbers zijn Thomas Monnens van Derdaele+ , Kobe Heleven van Loconsilio Game Design en Björn Bouwmans van Younit. Wie is uw favoriet?

Twee jonge ondernemers die in de prijzen vallen tijdens een spetterende avondshow die jong ondernemend Limburg samenbrengt. Dat is samengevat de insteek van de jaarlijkse Jong Voka Awards. Op 17 april zal de eerstvolgende editie plaatsvinden in Thor Central in Genk. “Jonge ondernemers spelen een belangrijke rol in het creëren van welvaart, vandaag al, maar zeker ook richting de toekomst", stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. "Het is dat jonge ondernemerschap dat we willen vieren, belonen én uitdragen naar onze maatschappij.”

“Na de succesvolle editie van vorig jaar viel op dat we met onze awards ‘De Mijlpaal’ en ‘Straf Ondernemerschap’ twee onderbelichte ondernemersaspecten een gepaste plek konden geven. We etaleren daarom opnieuw en met veel plezier dit type van jong ondernemerschap, zodat we de volgende generatie inspireren.”

"Met De Mijlpaal waarderen we een bepaalde groeifase binnen een jong bedrijf. Tijdens de zoektocht naar laureaten worden parameters als groei (omzet of aantal FTE’s), innovatie, internationalisering, enzovoort, in acht genomen." Voor 2024 wist het bestuur van Jong Voka Limburg enkele straffe kandidaten naar voren te schuiven: Printcity van Jirky Thys, Digitong van Möbius Franssen en Fruitsnacks van Roel Paesmans. Na een pitchmoment voor een externe jury van ervaren ondernemers zal de winnaar op 17 april het podium mogen betreden.

"Bovendien belichten we ook de ambassadeursrol van ondernemerschap met de award Straf Ondernemerschap", aldus nog Tineke Kempeneers. "We erkennen via deze weg een persoon die ondernemerschap uitdraagt en doorleeft, en op deze manier door het netwerk als rolmodel en inspirator wordt ervaren." Het bestuur van Jong Voka Limburg analyseerde de vele nominaties om uiteindelijk tot de drie meest voorkomende kandidaten te komen: Thomas Monnens van Derdaele+ , Kobe Heleven van Loconsilio Game Design en Björn Bouwmans van Younit.

Een diner gaat de dynamische awardshow in Thor Central vooraf, met zoals steeds, een avond vol ongedwongen nababbelen en netwerken als afsluiter. Wie er live bij wil zijn op 17 april vindt hier de gegevens voor inschrijving.