Jong Voka-Groepsfoto-Kinderboekje-WEB-005

Jong Voka leest voor: niet slapen, werken begot!

Een opmerkelijk initiatief van Jong Voka Limburg: zij hebben een voorleesboekje gemaakt om kinderen vanaf 4 jaar wegwijs te maken in het ondernemerschap. Matteo Kan Alles, zoals het werkstuk is getiteld, behandelt op een speelse en laagdrempelige manier thema's zoals talenten ontdekken, dromen najagen, en durven doen.

“Met het boek Matteo Kan Alles (De Baas) willen we kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met het concept van ondernemerschap”, stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. “Het boek is niet alleen bedoeld voor thuisgebruik, maar ook als educatieve tool in de klas.”

“Jonge kinderen dromen vaak van beroepen zoals brandweerman of astronaut. Met ​dit boekje brengen we een ander perspectief en maken we ondernemerschap bespreekbaar. Het verhaal gaat over Matteo, een jongen die zoveel dingen leuk vindt dat hij nog niet weet wat hij later wil worden. Zijn moeder, een ondernemer, neemt hem mee naar haar zaak om hem te laten zien wat het betekent om ondernemer te zijn. Dat avontuur behandelt topics als talenten ontdekken, dromen najagen en durven doen.”

Van de eerste druk werden er 250 boeken gratis verspreid in lokale scholen en bibliotheken. Er zijn er nog 250 boeken beschikbaar voor bestelling via Jong Voka Limburg.