Nieuws Limburg Jonge Breeënaar gaat chemiesector aansturen

Jonge Breeënaar gaat chemiesector aansturen

Jonge Breeënaar gaat chemiesector aansturen

Frank BeckxFrank Beckx (33), geboren en getogen in Bree, wordt vanaf 1 januari de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen. Essenscia is de federatie van chemische industrie, kunststoffen en life sciences. Beckx is nu nog woordvoerder van diezelfde federatie, maar de raad van bestuur heeft donderdagavond beslist dat hij de opvolger wordt van Frans Dieryck (62). Die stond acht jaar aan het hoofd van de organisatie. Essenscia telt 450 leden-bedrijven, die samen goed zijn voor 60.500 directe jobs. “Een mooie uitdaging,” zegt Beckx in een eerste reactie. “Ik zal het vertrouwen van al die leden niet beschamen.”

Frank Beckx studeerde rechten in Leuven en was eerder al woordvoerder op de kabinetten van de Vlaamse ministers Marino Keulen en Fientje Moerman. Sinds 2008 is hij woordvoerder van Essenscia. Beckx woont momenteel in Kraainem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.