Jonge starters maken B&B van tandartspraktijk

Een eigen onderneming opzetten was een droom voor later, als er al flink wat gespaard was... Maar het toeval leidde het jonge koppel Bert Embrechts en Mieke Put sneller dan verwacht naar een eigen B&B in Hasselt.

Maris Logies"Mijn man werkte al 10 jaar in grote hotels in Brussel, en meer recent in het Radisson in Hasselt," vertelt Mieke. "Daar was ik ook aan de slag. We hadden wel wilde plannen om ooit een eigen verblijf op te starten, maar dat leek ons eerder haalbaar als we bijna gepensioneerd zouden zijn."

Het koppel ging zich hier en daar toch al informeren over de mogelijkheden, en geraakte zo aan de praat met ervaringsdeskundige Arsène Maris, een tandarts die samen met zijn vrouw in Hasselt de B&B Maris Logies uitbaatte. "We kregen enorm veel tips," herinnert Mieke zich. "Het waren aangename gesprekken. Gaandeweg vertelde mr. Maris dat hij als tandarts met pensioen zou gaan. Zijn vrouw wou liever samen met hem van het leven gaan genieten, en zo werd er voor het eerst gepraat over een overname."

Ook die gesprekken liepen vlot, en financieel werd de nodige ruimte gevonden. "Zo komt het dat wij vanaf 2 augustus Maris Logies zullen uitbaten," aldus Mieke. "De stevige fundamenten lagen er al, maar we hebben toch onze eigen accenten gelegd. Zo is de voormalige praktijkruimte van de tandarts nu onze ontbijtruimte geworden. Er zijn al flink wat boekingen voor de 5 kamers. Onze droom gaat dus sneller dan verwacht in vervulling."