trippaers bolt jans

Jorg bolt rond met stroom van Bolt

Transportbedrijf Trippaers heeft een opmerkelijk order in de wacht gesleept. De Genkse logistieker mag de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld verplaatsen van evenement naar evenement. Het is energieleverancier Bolt die hiermee groene stroom opwekt.

Energieplatform Bolt voorziet festivals en evenementen in België van groene stroom met behulp van de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld, goed voor een constructie met 104 zonnepanelen. Deze creatie van 170 m2 panelen is gemaakt door familiebedrijf Jans Creacar in Hoeselt. De installatie kan worden opgeplooid en verpakt in een container van 13,5 meter, en zo naar een volgende eventlocatie worden vervoerd. Daarvoor rekent Bolt op het Genkse Trippaers. Eén van de redenen voor die keuze is dat het bedrijf van Jorg Trippaers ook zelf een steentje bijdraagt aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen. Zo gebeurt het transport van de PV-installatie met een truck die rijdt op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment. Hierdoor wordt er per rit 90% minder CO2 uitgestoten.

"We geloven sterk in onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid te bevorderen en een positieve impact op onze omgeving en de samenleving te maken", zegt Jorg Trippaers. "Door samen te werken met energieplatform Bolt kunnen we ons steentje bijdragen aan het verduurzamen van festivals en evenementen.”

Trippaers gaat trouwens weldra ook lokaal opgewekte groene stroom via Bolt bij de huisgezinnen brengen.