Nieuws Limburg Joris Brams vervangen als CEO van Konings

Joris Brams vervangen als CEO van Konings

Joris Brams vervangen als CEO van Konings

Joris Brams, huidig CEO bij de Zonhovense drankenproducent Konings, verlaat het bedrijf en wordt vervangen door Alex Vuylsteke. Dat verrassende nieuws werd zopas aan het personeel van het bedrijf bekendgemaakt. Brams blijft wel nog bestuurder bij Konings.

Joris Brams (52), op dat moment onafhankelijk bestuurder van Konings, werd in 2019 als CEO voor de groep Konings aangetrokken. Zijn uitgebreide ervaring in de internationale drankensector moest het bedrijf naar een volgend niveau tillen. Onder zijn leiding wist het bedrijf door te stoten tot de finale van ‘Ondernemer van het Jaar’ van EY en De Tijd, en werd het eind 2020 ook uitgeroepen tot ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’ van Het Belang van Limburg en Made in Limburg. Midden 2021 wist Konings ook BNP Paribas Fortis Private Equity, het grootste investeringsfonds van het land, als minderheidsaandeelhouder aan te trekken. Onder leiding van Brams werd tevens het team versterkt en werd fors geïnvesteerd in extra productiecapaciteit.

De opdrachten van Joris Brams bij Konings worden nu evenwel als “voltooid” beschouwd. Bestuursvoorzitter Inge Plochaet van Konings: “Onder Joris’ leiderschap is het bedrijf niet alleen groter maar ook aanzienlijk sterker geworden. Namens de hele raad van bestuur wil ik hem dan ook van harte bedanken voor zijn inzet en loyauteit de afgelopen jaren.” Joris Brams blijft wel bestuurder bij Konings.

Begin 2022 neemt Axel Vuylsteke (44) de fakkel over van Joris Brams. Vuylsteke maakte aanvankelijk carrière bij AB Inbev, waar hij opklom tot Sales Director voor België en tot Country Manager van Spanje. In 2019 werd hij directeur bij Groupe Brasserie Haelterman. Axel is sinds vorig jaar co-CEO en chief commercial officer (CCO) van het Belgisch interieurdesignlabel Serax. Hij zal tot begin 2022 samen met Joris Brams en mede-eigenaar Dirk Maris de overgang aan de top van het bedrijf Konings maken.

“Ik ben heel fier dat ik bij Konings mijn steentje heb kunnen bijdragen”, laat Joris Brams in een eerste reactie weten. “Het was een eer om met zo’n geëngageerd en gemotiveerd team te kunnen samenwerken. In de voorbije twee jaar werden bij Konings tal van kwaliteitsvolle profielen aangetrokken. Deze instroom van nieuw talent zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen, ik ga me de komende maanden focussen op mijn andere activiteiten en bestuursmandaten. Daarna ben ik klaar om een volgende professionele uitdaging aan te gaan”, aldus Joris Brams.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.