Voka-voorzitter-Joris-Vrancken-HR-015 kopie

Joris Vrancken wordt nieuwe voorzitter Voka Limburg

De Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft Joris Vrancken (CEO van P&V Group) unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt op 1 januari 2024 huidig voorzitter Karin Van De Velde op. Haar mandaat eindigt na vier jaar.

"Ik ben bijzonder vereerd en verheugd dat ik het voorzitterschap van Voka – Kamer van Koophandel Limburg op mij mag nemen”, stelt de toekomstige voorzitter in een eerste reactie. “Ik, samen met alle bestuurders en medewerkers van Voka, zal ernaar streven om werkbaar ondernemerschap mogelijk te maken in Limburg en de maatschappelijke waardering van ondernemerschap als bron van alle welvaart en welzijn te verhogen. Zo moeten we alles in het werk stellen om het ondernemersklimaat in onze provincie te versterken en te verbeteren zodat we samen kunnen ondernemen en samen kunnen groeien”, aldus Joris Vrancken.

Voka-DNA
“Ik ben heel blij en fier dat Joris Vrancken mijn opvolger wordt”, zegt Karin Van De Velde, huidig voorzitter van Voka Limburg. “Joris is een topondernemer met een innoverende en internationale visie. Hij voert ook een motiverend HR-beleid. De P&V Group, waar hij CEO is, is en blijft een topbedrijf met doelgerichte lange termijnplannen. Als persoon is Joris een eerlijk man die rechttoe rechtaan zijn mening durft te uiten, maar op een respectvolle manier. Zijn jarenlange ervaring binnen onze Limburgse Kamer is een grote troef . Hij heeft ervaring als voorzitter van verschillende Voka-netwerken en is ook een uitstekend Voka-ambassadeur. Zijn ondernemerschap en expertise zal Voka Limburg de komende jaren zeker doen groeien.”

De nieuwe voorzitter start op 1 januari 2024 aan zijn mandaat dat drie jaar zal lopen. Tot dan neemt hij de tijd om zich grondig voor te bereiden en om een nieuw bestuurscomité samen te stellen. Dat vergadert maandelijks over de werking van de organisatie en bestaat uit 15 leden, waarbij gestreefd wordt naar een samenstelling die zo goed mogelijke alle Limburgse ondernemers representeert.