Jos-Dessers-New-300×209

Jos Dessers hangt werkplunje aan de haak

Jos Dessers, woordvoerder van Chevron Phillips Chemicals, maar ook zeer gekend voor zijn bestuursmandaten in tal van Limburgse ondernemersverenigingen, is maandag niet meer op het werk verschenen. Na 35 jaar dienst is hij vervroegd met pensioen gegaan.

Dessers startte zijn loopbaan in 1981 bij het toenmalige Phillips Petroleum Chemicals in Tessenderlo. Hij kreeg meteen af te rekenen met milieuproblemen, die bij buurtbewoners en politici moesten uitgelegd en besproken worden. Jos Dessers werd dan, maar ook alle jaren nadien, heel regelmatig door de media gecontacteerd naar aanleiding van milieu-incidenten, burenprotesten, verplichte productiestops, en zelfs de vernietiging van de uitbatingsvergunning voor het bedrijf.

"Midden jaren ’80 begon het tij te keren", herinnert hij zich. "Technische verbeteringen, verstrengde werkprocedures, maar vooral de ingesteldheid van de werknemers om voortdurend veilig én milieuvriendelijk te opereren, begonnen stilaan te lonen. Stap voor stap werd het vertrouwen van de Looienaren en van de overheidsinstanties gewonnen. De ultieme bekroning volgde in 1991 toen aan de fabriek de gemeentelijke milieuprijs werd toegekend. Ook de vele duizenden bezoekers hebben zich zo een meer genuanceerd beeld over onze activiteiten en de nuttige toepassingen van onze producten kunnen vormen."

dessers-tessenderlo-300x200In het voorjaar van 2004 verhuisde Jos Dessers van de plant in Tessenderlo naar de hoofdzetel in Overijse, nadien in Diegem. Daar moest hij de government, media & public relations voor de hele EMEA-regio voor het bedrijf gaan behartigen.

"Ik ben mijn directie dankbaar omdat ik de media steeds correct heb mogen informeren, hetgeen niet evident is wanneer men negatieve feiten moet toegeven of zelf naar buiten brengen", besluit hij.