cchrista jouck

Jouck juicht: Officenter nummer 15 is een feit

Officenter, het concept van flexibele kantoren en werkplekken van Christa Jouck en Koen Batsleer, heeft zopas de 15de vestiging officieel geopend. De van origine Limburgse groep is nu ook vertegenwoordigd in Mechelen. Het is meteen het grootste Officenter van allemaal. “Ik ben heel gelukkig,” zegt Christa Jouck. “Hier hebben we zeven jaar naar zitten zoeken.” Als volgende op de planning staan nieuwe locaties zoals Bornem, Wommelgem, Groot-Bijgaarden en Gent.

Het verhaal van Officenter begint in 2010 in Hasselt, als Christa Jouck en Koen Batsleer het oude gebouw aan de Runksterbrug samen met zeven vrienden/investeerders aankopen en verbouwen tot het eerste Officenter: een kantoorgebouw waar tientallen bedrijven onderdak vinden, met flexibele werkplekken, en gezamenlijke diensten zoals onthaal, bistro en vergaderruimten. Daarna volgen al snel nieuwe vestigingen in Turnhout, Antwerpen, Maastricht en Leuven. Telkens wordt hetzelfde concept gebruikt: Officenter zorgt zelf voor de verbouwing, het management en de organisatie, terwijl de financiering mee wordt gedragen door lokale investeerders.

Zo ook in Mechelen, waar de officiële opening van de 15de vestiging nu een feit is. Samen met een 25-tal lokale ondernemers en investeerders is een uniek pand van bijna 6.000 m² gerenoveerd tot een volwaardig Officenter, met kantoren, coworkingspace, vergaderruimtes en bistro. Een investering van 8 miljoen euro.

“In onze zoektocht naar nieuwe locaties volgen wij altijd onze klanten”, zegt Christa Jouck. “Mechelen is daarom een must. We hebben wel zeven jaar moeten zoeken naar een geschikt pand, op amper twee minuten van de autosnelweg. Maar ik ben er nu helemaal gelukkig mee.”

Met de nieuwste aanwinst, is Jouck nog niet aan het einde van haar Latijn. Officenter wil de komende jaren doorgroeien naar 20 vestigingen. “Bornem is al vrij concreet”, zegt ze. “We hebben ook al panden op het oog in Wommelgem en Groot-Bijgaarden. Ook Gent staat hoog op het verlanglijstje, maar daar hebben we nog geen geschikte locatie gevonden.” Wordt dus zeker vervolgd!