Nieuws Limburg Juul Vanleysen onder de pannen bij Kippers & Gielen

Juul Vanleysen onder de pannen bij Kippers & Gielen

Juul Vanleysen onder de pannen bij Kippers & Gielen

De architectengroep R2Livin-Bisar uit Zonhoven heeft een grote vis aan boord gehaald: Juul Vanleysen (53), de bekende en vooruitstrevende Limburgse architect, heeft 4 jaar na het faillissement van zijn kantoor Holistic Architecture, de goesting teruggevonden. Hij zet mee de schouders onder het platform van architecten Leander Kippers (38) en Ismaël Gielen (39).

Architect Juul Vanleysen zag zich in september 2014 verplicht om de boeken van zijn kantoor Holistic Architecture en de materialendatabank Material Source neer te leggen. Hij raakte bekend via zijn vaak futuristische, maar tegelijk erg ecologische ontwerpen, zoals de ‘scheve torens’ voor Cegeka en de Provincie in Hasselt. “Maar de laatste jaren hebben we het in vele wedstrijden te vaak net niet gehaald. Ondanks de vele energie die we er in staken”, liet hij toen optekenen.

Ondertussen hadden zijn jongere collega’s Leander Kippers in Zonhoven en Ismaël Gielen in Bilzen de handen in elkaar geslagen in het architectenplatform R2Livin-Bisar, waarbij R2Livin (spreek uit als: Art to Live In) zich concentreert op residentiële projecten en Bisar (samentrekking van Business Architecture) zich toelegt op professionele klanten. Ondertussen is het team zes architecten en twee interieurarchitecten sterk, waarvan de laatste aanwinst dus de excentrieke senior van de groep is.

(Een ruimer verhaal staat in de weekendeditie van Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.