Philips-lamp

Kans dat Emgo open blijft is uiterst klein

Dinsdagmiddag stond de eerste vergadering op de agenda om de diverse stappen vast te leggen die in het kader van de Wet Renault dienen genomen te worden. Daarbij luidt de aankondiging officieel dat de directie de 'intentie' heeft om tegen medio 2013 de deuren te sluiten en 135 mensen (FTE's) te laten gaan. Aan tafel werd echter duidelijk gesteld dat de kans dat Emgo toch open blijft met de huidige eigenaars (Philips en Osram) uiterst miniem is. De mogelijkheid om via een overnemer een doorstart te maken, wordt eveneens zo goed als uitgesloten.

"We maken ons dan ook niet te veel illusies", aldus vakbondssecretaris Jan Staal (ABVV). "We hebben afgesproken om van beide zijden op een 'fatsoenlijke' manier de lopende zaken af te handelen. In eerste instantie zal dit bestaan uit een vragenronde, waarmee we na het verlof op 16 augustus van start gaan. Pas na de consultatiefase van de Wet Renault zullen ook de modaliteiten van het sociaal plan aan bod komen. We hebben een goed gevoel over de correcte afhandeling hiervan."

Wanneer Emgo precies sluit, zal afhangen van de snelheid waarmee de lopende bestellingen worden afgehandeld. Er wordt gemikt op de zomer van 2013.